header banner
Default

Ik zou graag willen worden vervangen door Johan Derksen - Joop - van BNNVARA, Hans Teeuwen


Table of Contents

Reacties (212)

VIDEO: Hans Teeuwen Neemt Het Op Voor Johan Derksen
PYRO - PEANUTZ

Sorteren op:

LolaT

LolaT5 nov. 2023 - 9:07

Hans Teeuwen bevestigt dus wat Arjen Lubach heel helder toelichtte: dat de een slecht is betekent niet dat de ander goed is. Als Teeuwen om joodse mensen geeft: waarom heeft hij een aantal van zijn fans nog steeds niet gevraagd op te houden met al die debiele Holocaust-vergelijkingen die ze maken? Omdat dat gelijk staat aan Holocaust-ontkenning en Jodenhaat? Waarschijnlijk durft Teeuwen dat niet. De hypocriet.

Olav Meijer

Olav Meijer22 okt. 2023 - 1:38

Het is wel "bijzonder", dat nu de heilige held van rechts Johan Derksen iets zinnigs zegt, dat volk oproept hem te kruisigen.

1 Reactie

Peterrr3

Peterrr323 okt. 2023 - 20:43

Zoals links dat al jaren graag wil zien gebeuren? Wat is het verschil?

0Rapporteren

JoostJK

JoostJK21 okt. 2023 - 22:19

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/joden-waren-in-de-arabische-wereld-veiliger-dan-bij-ons.html

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 22:06

Nog zo'n dijenkletser: Joden die kritiek hebben op Israel "Zelfhatende Joden " noemen.

Viso

Viso20 okt. 2023 - 20:02

HT toont alleen maar met zijn reactie aan over een objectief inzicht te beschikken. Iets wat journalist P.S en J.D in deze missen. Begrijpelijk dat hun achterliggende gedachte enigzins blind gericht is op het lijden van de Palestijnse bevolking. Maar dat was dan ook onderdeel van het geheel. Hamas heeft de Palestijnse bevolking bewust geofferd in hun doelstelling. Die doelstelling is de vernietiging van de staat Israel waarbij ze materieel en financieel gesteund worden door Iran, Quatar, Hezbollah, Syrie, Jemen,overig en een aantal groeperingen. De Hamas aanval was goed en lang geleden voorbereid, goed gecoordineerd en ook alle consequenties zijn vooraf ingecalculeerd. Inclusief grond offensief. Daarbij is het Palestijnse lijden door Hamas als excuus voor hun daden misbruikt. De bombardementen en eventueel grondoffensief wat een enorm aantal slachtoffers zou veroorzaken is om het westen te verdelen, onrust te veroorzaken, en teneinde sympathie te kweken door zo veel mogelijk Palestijnse slachtoffers in het conflict te benadrukken om omliggende landen in het conflict te betrekken en een grootschalige oorlog uit te lokken.

henk-alexander

henk-alexander20 okt. 2023 - 16:53

Hans Teeuwen is een irritante provocateur die met zijn amorele grievende optreden de grens alleen maar in één richting wil verleggen, waarbij hij inspeelt op de 'quilty pleasures' van rechtse types.

Baloemparoempaloempa

Baloemparoempaloempa20 okt. 2023 - 16:30

Hans Teeuwen is nog steeds een held van mij. Het maakt mij niet uit of hij links is, of rechts, of wat dan ook. Ik zie de kunst los van het persoon

5 Reacties

Nou ja, kijk...

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 17:41

https://www.youtube.com/watch?v=EQitDkQNHyA&t=5s als je dit soort dingen bedoelt, kunnen wij het waarschijnlijk goed met elkaar vinden Maar het gaat hier over Hans Teeuwen die beweert dat iedereen met een ander wereld- en mensbeeld dan het zijne een "jodenhater" is. Het is een gotspe dat uitgerekend hij dat zegt, tegen collega "Grote Denkers"/ hofnarren Ik zie de kunst los van het persoon Opnieuw, daarin vinden we elkaar Zoals ik vind dat Louis-Ferdinand Celine briljante literatuur heeft geschreven, en Richard Wagner briljante muziek heeft gecomponeerd. Ik vind Hans Teeuwen geen "held"

1Rapporteren

Baloemparoempaloempa

Baloemparoempaloempa20 okt. 2023 - 19:58

JoostJK Artistiek gezien is hij een held, wat mij betreft. Een groot kunstenaar Of hij mij 'een Jodenhater' vind of niet, interesseert mij verder niet, dat moet hij zelf weten

2Rapporteren

JoostJK

Baloemparoempaloempa

Baloemparoempaloempa20 okt. 2023 - 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=2SmY8UdjDFo 3000 delig zakmes Zit een vrachtwagen in, zit een supermarkt in Zo handig ! Maar wel zwaar, moeilijk te verplaatsen, zo'n zakmes

1Rapporteren

Mirzas

Mirzas20 okt. 2023 - 15:33

Doe mij maar: https://www.youtube.com/watch?v=YyFM-pWdqrY

Sonic2

Sonic220 okt. 2023 - 15:31

Ik weet niet of ik hier mag linken, maar ik raad alle "rechtse" nationalisten eens aan om het liedje "Nederland" te luisteren. Van Hans Teeuwen dus. En vooral het stuk over dat er weinig landen zijn die zoveel slaven hebben gedreven. Het is te hopen voor Teeuwen dat zijn aanhang er niet achter komt, want anders wordt hij met terugwerkende kracht gecanceld. Teeuwen zijn loopbaan ging bergaf toen hij over de islam begon te tetteren en radicaal rechts gebrabbel over nam. Toen zijn shows een politieke tint kregen. Heel veel mensen willen na een week werken gewoon genieten in het theater. En zijn helemaal niet geïnteresseerd in al die politieke quatsch. Zijn politieke boodschap scoort vooral bij "rechtse" media en wat comment secties. Waar ultra rechts zwaar oververtegenwoordigd is. En dat kan je dan ook meteen merken aan de sfeer. Teeuwen moet terug naar de basis. Net als Derksen en VI trouwens. Zo gauw politiek de kern is, gaat het programma snel bergafwaarts. Allemaal de schuld van Derksen. Die ten koste van alles wilde dat het over politiek moest gaan. Gijp komt nu helemaal niet meer uit de verf. En de leukste gasten( Kieft en Boskamp) hebben ze ermee weg gekregen

2 Reacties

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 16:14

'en radicaal rechts gebrabbel over nam' Heeft u hier voorbeelden van? Wellicht is de ironie u destijds ontgaan.

4Rapporteren

hamar2

hamar220 okt. 2023 - 16:31

Oh ja teeuwen had kritiek op moslims. Ja dat moet we niet willen hé

5Rapporteren

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 13:49

Ik stel voor : Een nieuw departement, het Ministerie van Anti-semitisme. De minister daarvan zal zijn Hans Teeuwen, de staatssectetaris zal worden gevormd door Wierd Duk

1 Reactie

Prisunic

Prisunic21 okt. 2023 - 11:11

En Yesilgusz kijkt al uit naar strenge stráfmiddelen tegen andersdenkenden inzake Ísraël..

3Rapporteren

Inzicht

Inzicht20 okt. 2023 - 12:30

De uitspraak dat jodenhaat al duizenden jaren bestaat, is niet waar. Christelijke jodenhaat bestaat al wel bijna tweeduizend jaar, maar de Islamitische variant is veel jonger. Nog geen eens honderd jaar. Maar goed, Hans Teeuwen was een kunstenaar en daar doet dit geen afbreuk aan.

4 Reacties

gebruikersfout

Sonic2

Sonic220 okt. 2023 - 15:33

Teeuwen is bij lange na geen Herman Finkers of Youp van't Hek. En ook niet Freek de Jonge trouwens. Dat is geen linkse bias. Hij heeft alleen al 20 jaar geen goede show gemaakt. Teeuwen is weer iemand die goed gevonden MOET worden, omdat rechtse nationalisten dol zijn op zijn politieke boodschap.

1Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 16:15

@ Sonic 'rechtse nationalisten dol zijn op zijn politieke boodschap." Op welke boodschap doelt u precies?

5Rapporteren

Baloemparoempaloempa

Baloemparoempaloempa20 okt. 2023 - 17:12

Sonic Ken je de show "Poelmo'' van Hans Teeuwen ,samen met Gummbah ? Die show is geniaal. Echt een groot kunstwerk is het (wat mij betreft dan)

4Rapporteren

Mag

Mag20 okt. 2023 - 11:54

Mijn reactie van 7.40 was sarcastisch bedoeld (ik wil misverstanden voorkomen). Dat is ongelooflijk dat mainstream media (nou Media: Telegraaf en WNL)over gepeste joodse kinderen schrijven terwijl Gaza bezaaid is met Palestijnse lijken(kinderen voornamelijk die omkomen van bommen en honger)

1 Reactie

Zandb

Zandb21 okt. 2023 - 7:40

Mag Dank voor uw toelichting. Had ik inderdaad anders opgevat.

0Rapporteren

Frans Akkermans3

Frans Akkermans320 okt. 2023 - 11:49

De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas. Hoe meer burgers er omkomen, hoe beter voor de Palestijnse zaak. Immers, hoe luider het anti-Israëlische geroep in de hele wereld te horen zal zijn en hoe meer de de steun voor Israël in het westen verder zal afbrokkelen. Daar zijn we getuige van en deze column is de zoveelste bijdrage daaraan. Het stikt hier van de fellow travellers. De strategie van Hamas is doeltreffend. Als Israel zich inhoudt met vergelding van willekeurige raketaanvallen op haar burgers is dat zwakte en kun je dat als overwinning vieren. Komen er Palestijnse burgers om dan wakkert dat de solidariteit met de Palestijnse zaak aan. En dat is ook winst.

13 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 12:10

@ Frans Akkermans3 Jij schrijft: De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas. De ellende van de palestijnen in gaza is te danken aan israël. Het zijn namelijk israelische mortieren en kanonnen die burgers doden, israëlische raketten en israëlische F16-s. Dus Israël kan daar gewoon mee ophouden. Er is niemand die ze dwingt om palestijnen te vermoorden.

4Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 12:18

"De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas." Onzin. Israel is verantwoordelijk voor de wijze waarop zij reageert, met welke middelen, etc.

4Rapporteren

Ookdit

Daslief

Daslief20 okt. 2023 - 13:25

De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas én Israël. En het is inmiddels duidelijk dat ze er op eigen initiatief niet uit gaan komen. Ook bij hun bondgenoten is de wijsheid ver te zoeken. Een wijze scheidsrechter moet nog gevonden worden (en geaccepteerd door de machtigste bondgenoten). Tot die tijd blijft het afzien, voor de gewone Israëli en nog meer voor de gewone Palestijnen.

0Rapporteren

gebruikersfout

Beisser

Beisser20 okt. 2023 - 13:53

['De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas.'] Hamas is –in 1987!– opgericht als verzetsbeweging tegen al decennia durende de Israëlische overheersing en imperialistische politiek in Palestina. Hamas is dus een reactie op de Israëlische agressie. De ellende in Gaza begint dus bij de Israëlische houding tegenover de oorspronkelijke bevolking

2Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 14:03

@ Ookdit Jij schrijft: Ooit in het M-O geweest of was Rotterdam ver genoeg? Je hoeft niet in het MO te zijn geweest om te weten dat israël veruit de grootste militaire macht is en in staat tot het doden van de meeste mensen. Naïef dat jij dat kennelijk niet beseft.

5Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 16:21

@ Frans 'De ellende van de Palestijnen in Gaza is te danken aan Hamas." Idd grotendeels te danken aan Hamas. Daar hebben de Gazanen wel in meerderheid zelf voor gekozen. De populariteit daalde de laatste tijd fors, mede een reden voor de afschuwelijke wanhoopsactie van Hamas. De Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever zijn verhoudingsgewijs veel beter af. Daar is Fatah aan het bewind.

4Rapporteren

Nou ja, kijk...

Frans Akkermans3

Frans Akkermans320 okt. 2023 - 20:32

Ouwens, anderen ook. Het lijkt mij naïef te veronderstellen dat Hamas de gewapende strijd staakt als Israel met de armen over elkaar reageert op raketten die uit Gaza worden afgevuurd. Alleen zij die het het veiligheidsaspect van Israel negeren denken zo.

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens21 okt. 2023 - 7:42

@ Ookdit Jij schrijft: Wel eens gezien hoe de leiding van Hamas leeft? Grote villas met zwembaden, googlen het maar eens Dit villa's met zwembaden hebben ze sowieso als leiders van een gemeenschap van meer dan 2 miljoen mensen. Heb je nou echt niets serieus te melden? Hoe woont Netanyahu?

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens21 okt. 2023 - 7:49

@ Frans Akkermans3 Jij schrijft: Alleen zij die het het veiligheidsaspect van Israel negeren denken zo. Aangezien de palestijnse raketten nauwelijks schade aanrichten is er ook geen veiligheidsaspect. De israëlische oorlogsmisdaden zorgen er wel voor dat er over een paar jaar door een volgende generatie weer een paar honderd Israëlisch mensen vermoord worden. Dus mensen die pleiten voor het vermoorden van de inwoners van gaza hebben lak aan de veiligheid van de inwoners van israël. En spannen zich bovendien ook nog eens in om joden over de hele wereld medeverantwoordelijk te maken voor de daden van israël. Als israël met de armen over elkaar gaat zitten en de palestijnse raketten uit de lucht schiet is de angel uit het conflict en ontstaat de-escalatie. Als er dan nog eens onderhandelt zou worden over een onafhankelijke palestijnse staat zou kunnen ontstaan. Jouw denkbeelden staat een mogelijke vrede in de weg en maken dat zelfs onmogelijk.

1Rapporteren

DanielleDefoe

DanielleDefoe21 okt. 2023 - 10:04

[.. het is inmiddels duidelijk dat ze er op eigen initiatief niet uit gaan komen. ] Er zijn contacten geweest tussen Hamas en Noorse en Zwitserse diplomaten (in 2008). Daar kwam in ieder geval ook niets uit.

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 11:47

Zelfs bij MSNBC begint de onvoorwaardelijke steun aan Israel te tanen. Voorlopig nog indirect, 'In the rest of the world people would compare Israel to Russia instead of Ukrain'.

Marka.

Marka.20 okt. 2023 - 11:30

Tien jaar terug maakte ik de grap dat ik al fan was van Hans Teeuwen toen hij nog bij Neerlands Hoop zat. Daar kon je zijn fanboys mooi mee op de kast jagen. Maar dat was een beetje trollen, nu is Teeuwen echt zuur rechts geworden. Opgeheven vingertje, schuim op de mond, rooie vlekken in de nek, want het grote eigen gelijk verdraagt geen kanttekening.

3 Reacties

MG1968-2

MG1968-220 okt. 2023 - 12:00

Daar traptje toch ook 10 jaar geleden niet in toch? Want dat was de tijd dat Teeuwen net pappa en mamma kon zeggen. Waar hij het overigens wat mij betreft beter had kunnen laten. Ik heb net Karingin hieronder nooit iets gehad met zijn stijl en impliciete boodschap. Een impliciete boodschap die overigens nooit als progressief te kenschetsen was.

2Rapporteren

Marka.

Marka.20 okt. 2023 - 14:33

Nee, tien jaar geleden was Teeuwen al over zijn hoogtepunt, ik had er toen ook al niets mee. Ik vond het grappig om Teeuwen's fans te trollen, die waren erg sektarisch geworden. Maar in de jaren '90 kon ik hem wel degelijk waarderen, vanwege dat absurdisme van hem. Dat ging vooral over niks, dus ook niet over politiek. Misschien dat Teeuwen toen al door de dubbele bodem van de ironie was gezakt, maar ik zag het niet. Het absurde overheerste. Ik kan die oude programma's nog steeds terugkijken, het is nog prima te doen allemaal. Bij andere humor uit de jaren negentig heb ik dat minder, daar merk je beter aan dat de tijden zijn veranderd. Baddiel & Skinner bijvoorbeeld. Die waren in de jaren 90 onderdeel van de 'lad culture' van alles afzeiken, erg populair in die dagen. Met de blik van nu zie ik daar vooral wereldvreemde middenklasse types staan. Keurige jongens die proberen te klinken als bouwvakkers op de steiger. Vreselijk. Maar dat vinden ze zelf inmiddels ook, dus dat scheelt.

1Rapporteren

MG1968-2

MG1968-220 okt. 2023 - 19:45

@Marka Bedankt voor je antwoord. Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat het alleen absurdisme was in die periode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig met op heb gehad met Teeuwen. Het sprak me niet aan. Niet dat ik niets had met absurdisme maar meer op deze manier: https://www.bol.com/nl/nl/p/hopla-nietwaar-nederlands-nonsensproza-uit-de-twintigste-eeuw/1001004005154994/

0Rapporteren

Dehnus

Dehnus20 okt. 2023 - 11:29

Teeuwen was altijd al een pestkop die uit kon delen maar niet ontvangen. Dus waarom men nu zo verbaasd reageert dat hij ook fascist is? Fascisme is gewoon "Pesten voor volwassenen", maar dan met duurdere woorden en net doen alsof je "realist" bent. Het blijven dezelfde instincten.

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 11:14

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/overstuur-vanwege-die-dode-palestijnse-kinderen-vuile-antisemiet.html Het Palestijnse volk behoort evenals "de Joden" tot de semitische volkeren.

1 Reactie

randomjooperd

Joop  den Uil

Joop den Uil20 okt. 2023 - 10:31

Teeuwen blijft leuk, humoristisch en vooral scherp. Fijn dat er nog dergelijke grote monden rondlopen hier te lande.

4 Reacties

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 11:08

Mee eens, ooit vond links grensverleggend cabaret en stevig tegen heilige huisjes aanschoppen geweldig. Waar is het mis gegaan...

5Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 11:43

Hoe kun je iemand die vindt dat je de context even kunt laten voor wat het is scherp noemen? Dan was het Nederlands verzet tijdens de tweede wereldoorlog toch ook terrorisme?

2Rapporteren

stokkickhuysen

Sonic2

Sonic220 okt. 2023 - 15:37

@ Nou, ja kijk.... Links ging tegen de beklemmende christelijke moraal in. Teeuwen speelt vooral met zijn "grensverleggende cabaret" in op de rechts radicale onderbuik. Zo lang je het "religie kritiek" noemt lijkt het niet op kwart of half racisme. Of heel racisme. Want daar gaat het natuurlijk met het grensverleggende cabaret om. Dat die moslims een veeg uit de pan krijgen. Daar gaat het in de kern om. Het gaat niet om taboes slechten. Het gaat alleen daarom.

1Rapporteren

hamar2

hamar220 okt. 2023 - 10:31

Mensen aub we gaan toch niet teveel waarde hechten aan de uitspraken van derksen. Het is voetbal kantinepraat. Vermakelijk maar geen graadmeter toch? Na het eerste beste niet politiek correcte grapje van derksen ligt hij weer op het hakblok.

4 Reacties

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 11:20

nee mensen, we moeten daarentegen heel veel waarde hechten aan de woorden van het Orakel van Eindhoven; Hans Teeuwen, die zalen plat kreeg met zijn verhaal over kontneuken met Beatrix zonder context

3Rapporteren

TheunT

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:43

Omdat hij zijn uitspraken op tv doet, in een programma waarin hij gastheer is en niet in een lokale kroeg.

2Rapporteren

hamar2

hamar220 okt. 2023 - 13:24

@volrin. Hij is geen gastheer. Zit als gast aan tafel.

3Rapporteren

Beisser

Beisser20 okt. 2023 - 10:13

Over het algemeen heb ik niet zo'n hoge pet op van Johan Derksen. Ik vind hem meestal maar een botte hork. Maar hier sta ik volkomen achter hem. Ik vind hem zelfs ongewoon voorzichtig voor zijn doen als hij zegt: “de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben, want die Palestijnen zijn echt als honden behandeld.” Ook ik erger me al een poosje wezenloos aan de onvoorwaardelijke, kritiekloze steun aan de Israëli's die toch, noe je het ook bekijkt al sinds 1948, en vooral na 1967 de agressors zijn en, als militair stekste partij de sleutel tot vrede in handen hebben. Maar sinds Rabin in 1995 door een joodse religieuze extremist vermoord is heeft get orthodoxe volksdeel het land gekaapt en de oorspronkelijke democratie omgebouwd tot een verkapte theocratie en zijn ze begonnen hun oudtestamentische genocide van de oorspronkelijke bevolking –Semitisch broedervolkeren– af te maken. Hiermee wil ik de aanval van Hamas, die natuurlijk gruwelijk wreed is en de moord op en verkrachting van onschuldige kinderen en vrouwen niet goed praten, maar die is wel begrijpelijk als reactie op 75 jaar onderdrukking, vernedering, verjaging en het ontmenselijken –én moord en verkrachting! van onschuldige Palestijnse burgers door Joodse kolonisten, tegen alle internationale rechtsregels, gedoogd en gesteund door de Israëlische politiek.

2 Reacties

Ookdit

Beisser

Beisser20 okt. 2023 - 19:32

@Ookdit Er is een groot verschil tussen verzet tegen de bezetter dat uit de samenleving voortkomt, gesteund door een geallieerde bondgenoot (Hamas - Iran) en een religieuze sekte die leeft naar de wetten en leefregels uit vierduizend jaar oude geschriften, die zelf weigert te vechten, maar door infiltratie in de regering anderen (het Israëlische leger) voor hen laat vechten. Je wilt het Nederlandse verzet anno '40 - '45 met bondgenoot Amerika toch ook niet van het kapen van Nederland beschuldigen ? Toch? Nou dan!

0Rapporteren

tempest

tempest20 okt. 2023 - 9:52

Merendeel van het betoog van Teeuwen vind ik niet zo sterk en slecht onderbouwd, maar met 1 aspect slaat hij wel de spijker op de kop. Bij sommige gebeurtenissen wordt op een gegeven moment de context irrelevant voor een samenleving. Je zag dat bijvoorbeeld bij de aanslagen van 9-11 (met twee oorlogen tot gevolg), maar, wat Teeuwen zegt, ook bij de moord op George Floyd (met grote rellen in de VS tot gevolg). Of dat bij de aanval van Hamas ook gaat gebeuren is mij nog niet helemaal duidelijk (te recent). Maar het lijkt er in ieder geval op dat in Israël dat wel geldt en misschien ook al in de VS (tenminste bij de politiek). Meestal lopen wij in west-Europa toch de VS achterna, dus ik schat de kans groot dat dat uiteindelijk hier ook de publieke consensus zal worden.

1 Reactie

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 11:59

De context werd onbelangrijk bij 9/11 en George Floyd? Hoe dan? Wat was de context bij 9/11? Waarom was (en is) er zoveel begrip en support voor de demonstraties na de moord op Floyd?

3Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 9:49

Hele slechte tekst van Teeuwen inderdaad. Ik kan me niet herinneren dat hij eerder op zo’n domme manier zichzelf voor schut heeft gezet.

10 Reacties

Ookdit

Nou ja, kijk...

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 12:02

Zeggen dat iemand zich op een domme manier voor schut zet is niet hetzelfde als zeggen dat iemand dom is. Beetje domme opmerking eerlijk gezegd.

2Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 12:19

Grappig hoe dat rechtse klootjesvolk zich iedere keer probeert te verdedigen als ze dom worden genoemd. Niet in je straatje passend, alternatieve feiten etc. Wat ze niet allemaal verzinnen.

2Rapporteren

Ookdit

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 14:12

@okdit De ,mensen die weten wat anderen denken ook al zeggen ze het niet zijn de gevaarlijkste die er zijn

0Rapporteren

stokkickhuysen

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 19:51

@stokkickhuysen Dat veel mensen het met je eens zijn,of zelfs iedereen het met je eens is betekent niet automatisch dat je gelijk hebt. Dunkt mij

1Rapporteren

stokkickhuysen

JoostJK

JoostJK21 okt. 2023 - 16:54

@stokkickhuysen terechte vraag, ik zie net dat ik de "verkeerde" adresseerde mijn excuses daarvoor

0Rapporteren

Ivan61

Ivan6120 okt. 2023 - 9:33

Is echt belangrijk wat Teeuwen, Derksen of andere figuur zegt? Iedereen heeft mening en oordeel klaar en ondertussen wordt situatie in Gaza steeds erger. Moeten wij met ons allen niet er voor zorgen dat deze ellende stopt? Artsen werken met zaklampen mensen. Kinderen worden gepest vanwege afkomst of religie hier in Nederland. Dat zijn echte problemen en uitspraken van een of andere figuur zijn volstrekt onbelangrijk voor mij.

6 Reacties

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 9:50

Jazeker Publieke figuren hebben nu eenmaal grote invloed op de publieke opinie. Ze kunnen bepaalde opvattingen maken en breken.

2Rapporteren

Peterrr3

Ookdit

stokkickhuysen

Ookdit

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 15:39

@Ookdit De manier waarop jij inhoud probeert toe te voegen aan berichten, dat is geheel aan jou. Joop is een opiniesite. Als mensen die opinies lezen worden ze wellicht beinvloed, net zoals je door alles wat je op een dag tegenkomt wordt beinvloed.

0Rapporteren

Ewout Pool

Ewout Pool20 okt. 2023 - 9:07

Dat je Hans Teeuwen niet (meer) leuk vind is een kwestie van smaak. Zelf vind ik bij hem ook gespeend van humor momenteel. Maar om nu achter Johan Derksen te gaan staan is mij een brug te ver.

3 Reacties

Peterrr3

Peterrr320 okt. 2023 - 10:27

Waarom zou je in dit geval niet achter Derksen kunnen staan?

2Rapporteren

Ewout Pool

Ewout Pool20 okt. 2023 - 12:34

Beste Peterrr3, Dank voor je reactie. Omdat hij een religieuze groep die overal ter wereld woont (" de Joden" ) verantwoordelijk maakt voor het gedrag van de Israëlische staat. Dat is in mijn optiek hetzelfde als " de moslims" verantwoordelijk stellen voor de acties van Hamas. Beide zijn niet waar.

1Rapporteren

Peterrr3

Peterrr321 okt. 2023 - 11:53

Ewout, Derksen heeft al een keer of acht gezegd dat hij Israël bedoelde, toen hij Joden zei. Dus dat hij een foute woordkeuze gebruikte. Waarom blijf je dan maar doorgaan met terugkomen op iets waarvan je weet dat het een vergissing van hem was?

0Rapporteren

Karingin

Karingin20 okt. 2023 - 8:49

Blijkbaar was Teeuwen ooit een "vriendje van links". Nooit wat van gemerkt, ik heb hem altijd een sneue provocateur gevonden, nix anders dan grof, zo niet smerig en dus niet grappig. Dat geldt ook voor Derksen, wiens uitspraken (ze hebben er wel een beetje om gevraagd) ik ook smerig vind. Duw ze dus niet aan "mijn" zijde aub

3 Reacties

Peterrr3

Peterrr320 okt. 2023 - 10:29

Derksen heeft avond na avond zinnige dingen over dit conflict gezegd, en dan blijf jij hangen bij één discutabele opmerking (die wat mij betreft best nog best relevant is als je ziet hoe Israël de Palestijnen behandelt). Dan beoordeel je iemand niet op wat hij zegt of doet, maar op wat je van hem vindt vanuit de beeldvorming.

6Rapporteren

Karingin

Karingin21 okt. 2023 - 11:39

Dat klopt, ik heb geen fijn beeld van JD. En ook niet van HT. Dat komt door de dingen die ze roeptoeteren, gek hè?

0Rapporteren

Peterrr3

Peterrr321 okt. 2023 - 11:55

Ik beoordeel mensen vooral wat ze nu zeggen en reken ze niet af op hun gedrag in het verleden. Iemand die tien keer iets heel doms zegt, kan de elfde keer best iets zinnigs zeggen. Dan vind ik het raar om te zeggen. De tien keer ervoor liep hij alleen maar te roeptoeteren, dus wat hij nu zegt telt niet voor me.

0Rapporteren

Jan Man

Jan Man20 okt. 2023 - 8:49

"Volgens Teeuwen is het allemaal heel eenvoudig. Jodenhaters als Hamas hebben helemaal geen context nodig. Jodenhaters haten joden. “Daarom moeten ze dood. Daarom moeten ze verkracht, onthoofd, verbrand.”" Ik ben geen groot fan van Teeuwen, maar ik vrees dat hij wat Hamas betreft de spijker op zijn kop slaat. De meeste Joden in Tel Aviv en omgeving en in de kibboetsen zijn zeer progressief, keren zich af van de kolonisten, willen vrede en komen op voor de Palestijnen. Dat moet Hamas geweten hebben, maar het interesseerde ze eenvoudigweg geen zier. Het waren Joden of iets in die richting dus moesten ze verkracht, gemarteld en dood.

18 Reacties

Vuurrood

Vuurrood20 okt. 2023 - 9:51

Jan Man: De meeste Joden in Tel Aviv en omgeving en in de kibboetsen zijn zeer progressief, keren zich af van de kolonisten, willen vrede en komen op voor de Palestijnen. Dat moet Hamas geweten hebben, maar het interesseerde ze eenvoudigweg geen zier. En jij denkt dat het de huidige Israëlische regering, en al de voorgaande regeringen, wel een zier kan schelen?

4Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 9:57

De ‘jodenhaat’ van Hamas is een een hele andere dan de klassieke jodenhaat die voornamelijk in de christelijke maatschappij voorkomt. Die van de Palestijnen vindt zijn oorsprong in iets van 75 jaar geleden, de andere in iets van ruim 2000 jaar geleden.

2Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 10:06

"De meeste Joden in Tel Aviv en omgeving en in de kibboetsen zijn zeer progressief, keren zich af van de kolonisten, willen vrede en komen op voor de Palestijnen." dat valt wel mee. De meesten willen niet worden geconfronteerd met aanslagen als reactie op het apartheid systeem, dus de vrede zonder vrede van Netanyahu vonden ze ok, niet alles, er zijn protesten, maar niet hier over. Nu zien ze dat er geen vrede zonder vrede kan zijn. "Het waren Joden of iets in die richting dus moesten ze verkracht, gemarteld en dood." De antijgingen van verkrachting zijn (nog) niet waar gemaakt. We weten dat een aantal propaganda zaken (onthoofde kinderen!) ook klakkeloos zijn overgenomen, en gewoon niet kloppen. De schade is al gemaakt. Net als de broodjeaap verhalen van de couveusen in Koeweit. Met andere zaken (explosie in een ziekenhuis, bij voorbeeld) wordt altijd voorzichtigheid geboden, en we moeten wachten totdat een onafhakelijke onderzoek (die er nooit gaat komen) plaats vindt; met dit soort antijgingen van, helemaal toevallig, de andere partij, hoeft dat allemaal niet. Bijzonder? Schijnheilig?

3Rapporteren

fluf

fluf20 okt. 2023 - 10:12

Heel vredelievend land jatten. Zijn er aan Israelische zijde eigenlijk ook "hardliners" die voor een 100% joodse staat strijden? En hoe doen zij het bij de verkiezingen daar?

2Rapporteren

Zandb

Zandb20 okt. 2023 - 10:12

Jan Als Hamas een islamitische terreurbeweging is, haten ze geen joden in het bijzonder. Dan staat het alles wat het islamitische ideaal hindert naar het leven.

2Rapporteren

Jonathan2

Jonathan220 okt. 2023 - 10:23

Dat Hamax geen context nodig had, is iedereen het wel over eens. Dat is punt helemaal niet, het punt is dat wij wel context nodig hebben om te begrijpen waarom mensen tot zulke vreselijke daden overgaan.

2Rapporteren

Jan-Diederik

Jan-Diederik20 okt. 2023 - 10:27

@zandb “They're trying to kill me," Yossarian told him calmly. No one's trying to kill you," Clevinger cried. Then why are they shooting at me?" Yossarian asked. They're shooting at everyone," Clevinger answered. "They're trying to kill everyone." And what difference does that make?” ― Joseph Heller, Catch-22

4Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 10:33

@ Zandb In de heilige geschriften staan flink wat passages over de joden, niet allemaal onverdeeld positief.

6Rapporteren

gebruikersfout

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 11:05

@ randomjoperd Alsof het moedwillig afslachten van weerloze onschuldige burgers, kinderen en baby's al niet barbaars genoeg zou zijn...

4Rapporteren

Jan Man

Jan Man20 okt. 2023 - 11:34

@Vuurrood "En jij denkt dat het de huidige Israëlische regering, en al de voorgaande regeringen, wel een zier kan schelen?" De huidige regering bestaat uit gekken, maar ik denk niet dat dat Hamas minder schuldig of gevaarlijk maakt. @Norseman Ik weet niet of het zinvol is Jodenhaat in categorieën op te delen en de ene minder erg te vinden dan de andere. @randomjooperd Feit is dat Hamas gruwelijke dingen heeft gedaan bij die mensen. Of die baby's nu wel of niet onthoofd waren veranderd daar weinig aan. In het geval van het ziekenhuis was het essentieel om te weten of het kwam door de IDF of Hamas @fluf Op de westelijke jordaanoever wonen vaak zeer religieuze kolonisten die vinden dat Israël recht heeft op de Westoever, omdat dat in de Bijbel staat. Tja...

3Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:47

@gebruikersfout "Norsemen Waar haalt u die wijsheid vandaan? Jodenhaat is ook in die regio wel ouder als 75 jaar hoor, eerder 1400 jaar" Joden werden over het algemeen beter behandeld in Islamtische landen vanaf de Middeleeuwen dan in Europa.

1Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 11:48

[Alsof het moedwillig afslachten van weerloze onschuldige burgers, kinderen en baby's al niet barbaars genoeg zou zijn...] ja, daar moet je inderdaad bij de israelische leiders ook zijn.

2Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 11:56

[Feit is dat Hamas gruwelijke dingen heeft gedaan bij die mensen. Of die baby's nu wel of niet onthoofd waren veranderd daar weinig aan. In het geval van het ziekenhuis was het essentieel om te weten of het kwam door de IDF of Hamas] feit is dat Israel gruwelijke dingen heeft gedaan en blijft doen bij die mensen. En als Hamas zulke schade aan zou kunnen richten met hun rakketen, hadden ze dat niet non-stop gedaan al lang? Ze hebben zulke dingen niet. Israel wel, dat geven ze zelf toe, en ze kunnen liegen als de besten. Dus: gebruik je hersenen. Wat ik zei, altijd een de roep om een 'onpartijdige onderzoek' die van tevoren iedereen weet niet gaat gebeuren, want dan zou er een staak het vuren moeten zijn, en een commissie van de VN, nou, dat wordt nooit toegelaten tot dat gebied nu. Trouwens, 21 journalisten al gedood: https://cpj.org/2023/10/journalist-casualties-in-the-israel-gaza-conflict/, ook een manier om de waarheid te faciliteren daar, uiteraard.

2Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 12:25

@JanMan Het heeft zeker wel zin om dat onderscheid te maken. Dat onderscheid is namelijk een reden waarom het verhaal van Teeuwen zo slecht is. Wat meer of minder erg is heb ik het helemaal niet over.

0Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 12:28

@Gebruikersfout Niet de jodenhaat die Hamas drijft. En de haat die er al 1400 jaar is, was bij lange na niet zo groot en heftig als de jodenhaat in Europa.

0Rapporteren

gebruikersfout

Norsemen

vdbemt

vdbemt20 okt. 2023 - 8:38

Teeuwen, ik heb hard om hem gelachen, is een eng mannetje geworden. In gedachtengoed is inderdaad zelfs Derksen beter te waarderen.

Middenman

Middenman20 okt. 2023 - 7:54

Dat zelfs progressieve mensen de uitspraak van Derksen zo'n beetje goedpraten geeft aan hoe makkelijk de grens naar antisemitisme wordt overgegaan. Niet de Israëlische regering of de Israëlische staat, maar de Joden zijn de schuld van alles. Alle progroms en uiteindelijk ook de 'ultieme progrom' zijn zo begonnen. En om dit dan ook nog in de discussie links/rechts en progressief/conservatief te mengen is extra treurig.

11 Reacties

Karingin

Karingin20 okt. 2023 - 9:03

Flikker nou toch eens op met dat antisemitisme verwijt, behalve Derksen heb ik nog geen "progressief" (wat Derksen dus níet is) horen zeggen dat alle Joden schuldig zijn aan de misdaden van de Israëlische regering (al zullen die er vast zijn maar ík heb ze niet gezien). Net zoals kritiek op Hamas geen moslimhaat is, is die kritiek géen Jodenhaat. Jezus dan zouden vele Joden dus zichzelf haten...nou, er zijn er in elk geval velen die een hekel aan hun land hebben (gekregen). Die zijn al vertrokken, of willen nog vertrekken. Je hebt geen idee waar je over praat. Hoeveel Joden ken je eigenlijk? En hoeveel moslims, die net zo goed bijna dagelijks te maken krijgen met discriminatie en keiharde haat? Is dat minder erg of zo? Donder toch op

7Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 9:04

Israel zelf staat er op dat het een etnische staat is en dat kritiek op Israel automatisch anti-semitisch is.

5Rapporteren

Mirzas

Mirzas20 okt. 2023 - 9:23

Niet iedere vorm van kritiek op Israël is antisemitisme. Of Dreksen doelbewust Joden zei in plaats van de Israëlische staat vraag ik me wel af. Ik vind Dreksen een gruwel, dus wie weet toch wel. Maar die woordkeuze en de nare persoon nemen niet weg dat de Israëlische staat zich schuldig maakt aan een scala wangedragingen, van vernedering tot onderdrukking tot oorlogsmisdaad. Ik zie snel gebruik van woorden als antisemitisme en pogrom als een vorm van het verdoezelen van het feit dat de Israëlische staat zich allerlei misdaad permitteert. Erger nog, Israël wordt daarin aangemoedigd. Als middenman zou u daar toch ook oog voor moeten hebben. En vanuit mijn perspectief vind ik het ook bijzonder treurig dat mensen daar doelbewust de ogen voor sluiten.

4Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 10:00

Er is niemand die zegt dat wat Hamas deed de schuld van de joden is. Wel dat wat Hamas deed een gevolg is van het Palestijnse conflict. Wat Derksen heeft gezegd weet ik niet. Maar kan me niet voorstellen dat het iets zinnigs was.

2Rapporteren

Middenman

Middenman20 okt. 2023 - 11:31

@Karingin - ik heb in Israël gewoond en ben momenteel nauw betrokken bij projecten die de dialoog tussen joden en palestijnen in Israël bevorderen. Ik ken dus veel joden en palestijnen, of arabische bewoners van Israël zoals sommigen zich noemen. Ben er letterlijk dagelijks mee bezig en weet echt waar ik over praat. Juist daarom besef ik des te meer dat ik een buitenstaander ben en als ik me wil inzetten voor de dialoog ik maar beter geen harde en ongenuanceerde meningen kan verkondigen die elke mogelijkheid tot dialoog kapot maken. Want na deze oorlog zullen ze hoe dan ook samen verder moeten daar en gelukkig is dat bij een groot deel van de Israëlische bevolking nu ook doorgedrongen. En dat begint bij dialoog. Juist daarom krijg ik zo langzamerhand genoeg van al die mensen die vanuit het veilige Nederland via hun toetsenbord precies weten te verkondigen hoe het zit en wie de schuldigen zijn.

5Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 12:14

Zeg dan ook eens van Nethanyahu dat hij antisemitisch is, want die blijft ook maar joden en Israelis door elkaar halen. En een onderdrukking een 'conflict' noemen is kantje boord (De twee Duitse soldaten in Jiskefet verwoordden het prima: 'wij zijn hier (NL) gekomen in een tijd dat de toenmalige Duitse regering ja, zeg maar gerust in conflict was met de toenmalige Nederlandse regering') . We lopen te makkelijk achter de spindokters aan.

2Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 12:21

@ Middenman Jij schrijft: en ben momenteel nauw betrokken bij projecten die de dialoog tussen joden en palestijnen in Israël bevorderen. Aangezien die projecten nergens aan bijdragen kan je daar beter mee ophouden. Zo lang de nederzettingen uitbreiden, palestijnen als tweederangsburgers worden behandeld, er geen enkel perspectief is op een eigen staat, de kolonisten vrijelijk moorden kunnen plegen, zijn mensen die aan een dialoog project meedoen een excuus truus. Dat soort activiteiten daar zijn niet meer dan het vloerkleed waar het vuil onder geveegd kan worden. En zelfs de meest vredelievende israelische burgers steunen nu de bombardementen op gaza. Kennelijk geeft de ruime meerderheid van de israëlische burgers er de voorkeur aan de voedingsbodem te creëren voor de volgende generatie palestijnen die niets liever wil dan veel israëlische burgers te doden. Er werd een dialoog gehouden tussen joodse en islamitische jongeren in amsterdam. Dat kan enige zin hebben en voorkomen dat nederlandse jongeren elkaar vermoorden. In israel valt niets te bereiken met een dialoog projectje.

0Rapporteren

Middenman

Middenman20 okt. 2023 - 12:52

@DaanOuwens - Dank voor je bemoedigende woorden. Van mij mag je het een projectje noemen, het is inderdaad niet zo groot. Maar als je had gezien wat ik gezien heb dan zou je dit niet zeggen. Dialoog werkt. Zelfs daar.

4Rapporteren

Ookdit

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 17:00

@Middenman Ik heb ook een tijdje in Israel gewoond , tussen 1986 en 1987. Ik begrijp niet goed wat dat met deze topic te maken heeft. Ik blijf het boek "The Invention of the Jewish People", van de Joods-Israelische historicus Shlomo Sand aanbevelen aan iedereen die is geinteresseerd in geschiedenis en eveneens de website van Norman Finkelstein, persona non grata in Israel, als zoon van Holocaust slachtoffers

0Rapporteren

Karingin

Karingin21 okt. 2023 - 11:55

Middenman: je verwijt "progressieven" dat ze richting antisemitisme gaan, dat is behoorlijk ongenuanceerd

0Rapporteren

Hagen Samuels

Hagen Samuels20 okt. 2023 - 7:49

"Deze reactie is verwijderd."

13 Reacties

Volrin

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 10:03

De jodenhaat is iets wat voornamelijk in de christelijke wereld speelde. Joden waren in de arabische wereld altijd veel veiliger dan in Europa.

4Rapporteren

Little monster

Little monster20 okt. 2023 - 10:34

Moslims en zwarte mensen mag je daarentegen collectieve schuld verwijten. Heb jij je uitgesproken tegen Gewone Nederlander? De haat die dat persoon naar niet witte mensen zaait verschilt niet van antisemitisme. Kunnen we niet gewoon al dat soort ellendelingen veroordelen?

0Rapporteren

Jan-Diederik

Jan-Diederik20 okt. 2023 - 10:35

@volrin Onthou wat je nu zegt. Misschien kan je er aan terugdenken bij de aanslagen op synagogen die misschien wel gaan volgen.

7Rapporteren

android1984

android198420 okt. 2023 - 10:43

@norsemen "Joden waren in de arabische wereld altijd veel veiliger dan in Europa." Dank u voor dit perspectief. Ik denk dat de joodse kindertjes in nederlandse scholen zich nu een stuk veiliger voelen. ;)

5Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:41

@Jan-Diederik Uw reactie is niets meer dan een non-sequitur.

0Rapporteren

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 12:18

'Kunnen we niet gewoon al dat soort ellendelingen veroordelen?' Dan ken jij Hagen nog niet, en dat wil je zo houden.

0Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 12:42

@little monster [Heb jij je uitgesproken tegen Gewone Nederlander? De haat die dat persoon naar niet witte mensen zaait verschilt niet van antisemitisme.] Kun je één voorbeeld sturen van dat haat zaaien naar niet witte personen?

5Rapporteren

Hagen Samuels

Little monster

Little monster21 okt. 2023 - 8:25

"Op welk onderzoek baseer je je dat onder blanke Nederlanders het percentage wat discrimineert tegen moslims, zwarte, en andere niet blanke Nederlanders hoger is?" Waar heb ik dat geschreven? Abnormale nederlander Jij predikt collectieve schuld, de daden van enkelen uut een groep wil jij de hele groep voor straffen. Exact hoe Hamas tot zijn daden komt.

0Rapporteren

Hagen Samuels

Little monster

Little monster21 okt. 2023 - 20:16

"Wie bedoel je in dat verband van daderschap met de "Gewone Nederlander"?" Degene die hier met die nickname reageert en geregeld het idee collectieve schuld op vluchtelingen toepast. Het zijn meestal minderheden die last van discriminatie hebben, dat kan evengoed een wit kind op een zwarte school zijn als een zwart kind op een witte school. In Nederland is er een dominante groep en een steeds groter deel voelt zich veilig genoeg om haat naar mensen op etnische gronden te zaaien. Dat krijg je als het principe collectieve schuld normaal is gemaakt. Ik heb geen etnische vervolging bestudeert waarbij die collectieve schuld niet het begin stadium kenmerkt. Van de dominante groep in Nederland zijn veruit de meeste prima mensen, helaas rekenen ze niet hard genoeg af met predikers van die collectieve schuld. Zie bv weinig verschil tussen Wilders en Simons alleen Simons heeft geen achterban die groot is, zou ze die wel hebben is ze net zo gevaarlijk als Wilders. Helaas zie ik op dit moment een hypocrisie, de verdedigers van Israël zijn vaak met collectieve schuld naar andere groepen toe. Ik zal ieder mens steunen die daar slachtoffer van dreigt te worden ongeacht afkomst.

0Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander21 okt. 2023 - 21:25

@ little monster [Jij predikt collectieve schuld, de daden van enkelen uut een groep wil jij de hele groep voor straffen. Exact hoe Hamas tot zijn daden komt.] Je kunt alles wel beweren. Daarom vraag ik één concreet voorbeeld. Of vindt jij het al haatzaaien als iemand zegt: veel mensen in de omgeving van een AZC ervaren overlast van asielzoekers? Ik verzin dat niet zelf, de kranten staan er vol van en er wordt regelmatig aandacht aan besteed in diverse andere media en op TV.

0Rapporteren

android1984

android198420 okt. 2023 - 7:45

We leven in een tijd dat "influencers" belangrijker geacht worden dan mensen met kennis. Voor vragen over corona kijken we op facebook in plaats van onze huisarts te vragen. En voor het midden oosten zijn kennelijk voetbalshows en cabaretiers leidend. En dan vragen we ons af waar die consencuscultuur is overgegaan in extremisme in dit landje...

Frans Akkermans3

Frans Akkermans320 okt. 2023 - 7:30

Gelukkig dat Speetjens hier komt uitleggen dat ik het verkeerd zie. Natuurlijk bedoelde Derksen ' Israel' toen hij het over "de Joden' had die die aanslag over zichzelf hadden afgeroepen. Lang leve de ballen van Derksen. En die Teeuwen die beweert dat 'jodenhaat' nog bestaat, is duidelijk niet meer van deze tijd. (https://www.ad.nl/buitenland/duits-rumoer-om-film-over-antisemitisme-in-europa~a1fe720b/).

Kees Mierlo

Kees Mierlo20 okt. 2023 - 7:09

Derksen is inmiddels een zelfbewezen antisemiet. Gisteravond had hij het ook weer over 'de Joden' ipv Israël. Een bekrompen, oversekst eng mannetje is het. Maar blijkbaar is dat wat de adverteerders graag willen zien.

2 Reacties

Vuurrood

stokkickhuysen

stokkickhuysen20 okt. 2023 - 12:20

Als je zegt dat Hamas' acties puur gedreven worden door jodenhaat, doe je dan niet precies hetzelfde?

1Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 6:48

Kan het niet gewoon allebei waar zijn. Jodenhaat wordt er in de Arabische wereld al eeuwenlang met de paplepel ingegoten. Schoolmateriaal in Gaza is doordrenkt met rabiate jodenhaat. De 'Shoa' wordt door veel Arabieren ontkend. Ff ter illustratie, in 1948 woonden er 900.000 joden in Arabische landen, nu zijn dat er nog slechts enkele duizenden...

4 Reacties

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 9:16

[Jodenhaat wordt er in de Arabische wereld al eeuwenlang met de paplepel ingegoten.] Alleen daar, toch? Wij hebben de joden altijd omarmd hier in Europa. Toch? [Schoolmateriaal in Gaza is doordrenkt met rabiate jodenhaat. De 'Shoa' wordt door veel Arabieren ontkend.] Verrassing (niet), de schoolboeken in Israel zijn ook niet echt lovend over de anderen: https://en.wikipedia.org/wiki/Textbooks_in_the_Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict Ben je nu een andere groep mensen aan het wegzetten? Arabieren, toevallig? Dat zou een tikje fout zijn, toch? [Ff ter illustratie, in 1948 woonden er 900.000 joden in Arabische landen, nu zijn dat er nog slechts enkele duizenden...] Hoeveel joden woonden er in Europa (West/Oost) voor 1939? En na 1945? Zijn er progroms geweest in arabische landen? Ja! Vergelijkbaar met die bij ons? Nou, niet echt nee. https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_the_Muslim_world#World_War_II "During World War II, Morocco, Algeria, Tunisia and Libya came under Nazi or Vichy French occupation and their Jews were subject to various forms of persecution. In Libya, the Axis powers established labor camps to which many Jews were forcibly deported.[44] In other areas Nazi propaganda targeted Arab populations to incite them against British or French rule.[45] National Socialist propaganda contributed to the transfer of racial antisemitism to the Arab world and is likely to have unsettled Jewish communities". Voor Irak, Egypte, etc, lees de wikipedia.

3Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 9:55

@randomjooperd In Europa is na 1945 het sentiment jegens joden wél drastisch verbeterd. Dat kun je niet bepaald van de Arabische en islamitische wereld zeggen.

8Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 12:06

[In Europa is na 1945 het sentiment jegens joden wél drastisch verbeterd. Dat kun je niet bepaald van de Arabische en islamitische wereld zeggen.] hoeveel joden leven er in Europa nu? Ten opzicht van voor 1945?. Heeft dat misschien iets mee te maken gehad met de verbetering in stemming? Wat een bijzondere opmerking.

0Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 12:37

Wat een domme gevaarlijke onzin. Jodenhaat is iets wat er in de christelijke wereld al eeuwenlang met de paplepel wordt ingegoten. En drastisch verbeterd is niet zo moeilijk na de holocaust. Maar nog steeds stemt 20% van Nederland, en nog meer in andere Europese landen, op extreem rechts. Heel veel geleerd hebben ze hier in Europa dus niet.

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 6:38

Teeuwen is achterhaald door de tijd. Treurige man. Hij staat kennelijk stil en het leven gaat verder. Het punt dat hij aansnijdt is wel relevant. De vraag of er bij hamas sprake is van jodenhaat. De vraag of die 1200 israëlische burgers ook gedood zouden zijn als er geen palestijnen vermoord zouden zijn. De vraag of die 200 gijzelaars ook meegenomen zouden zijn als er sprake was van vrede in het midden oosten. Volgens rechts Nederland is dat waar. Zit de wereld zo in elkaar. Worden joodse kinderen in amsterdam aangesproken vanwege jodenhaat en staat dat los van het israëlisch palestijns conflict. Vanmorgen nog uitgesproken door een VVD-er tijdens de uitzending van WNL. Kennelijk is er aan de rechterzijde van het politieke spectrum een soort collectieve hersenverweking opgetreden en hoewel het maatschappelijk besef nooit al te goed ontwikkeld was, is die vaardigheid geheel verdwenen uit de rechtse breinen. Gisterenavond in op1 waren jongeren te zien met een joodse en moslim achtergrond. Die waren in amsterdam wel met elkaar in gesprek geweest en hadden ervaren dat ze naast verschillen ook overeenkomsten hebben. Jongeren met een universitaire achtergrond. Met een werkend verstand blijkbaar. Dat staat bij rechtse komieken, politici en burgers meestal uit.

15 Reacties

Hannes Achterhout

Hannes Achterhout20 okt. 2023 - 8:02

`Rechtse komieken' Dat is een contradictio in terminis. Een avondje rechts amusement bestaat uit leedvermaak.

3Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 8:27

[De vraag of die 200 gijzelaars ook meegenomen zouden zijn als er sprake was van vrede in het midden oosten. ] Kun je mij uitleggen hoe er vrede kan zijn in het midden oosten als Hamas heeft gezegd pas te zullen rusten als alle Joden zijn uitgeroeid?

10Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 8:46

[Kun je mij uitleggen hoe er vrede kan zijn in het midden oosten als Hamas heeft gezegd pas te zullen rusten als alle Joden zijn uitgeroeid?] Kun je mij uitleggen het verschil tussen de standpunten van Likud en Hamas? Verschillende heilegeboeken, en dan?

5Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 10:02

@randomjoper Likoed is niet voor de vorming van een Palestijnse staat, is toch een aanmerkelijk milder standpunt dan dat van Hamas. Willen Israel en haar Joodse bewoners wegvagen.

7Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 10:18

@ Hannes Hans Teeuwen is noch links noch rechts. Staat pal voor VVMU en is de enige cabaretier die echt alles durft te ridiculiseren.

6Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 11:47

@ Nou ja, kijk... Jij schrijft: Likoed is niet voor de vorming van een Palestijnse staat, is toch een aanmerkelijk milder standpunt dan dat van Hamas. Kortom likoed is voor het wegvagen van alle palestijnen.

0Rapporteren

DaanOuwens

DaanOuwens20 okt. 2023 - 11:49

@ Nou ja, kijk... Jij schrijft: Staat pal voor VVMU en is de enige cabaretier die echt alles durft te ridiculiseren. Hij heeft moeite met de VVMU van Lubach en weet geen grappen te maken over de dode israëlische burgers. Volgens mij bewijst dit filmpje jouw ongelijk.

1Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:52

@Nederlander Kunt u dezelfde vraag beantwoorden t.a.v. Israel en haar apartheid en kolonisatiebeleid?

0Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 12:15

@Volrin [Kunt u dezelfde vraag beantwoorden t.a.v. Israel en haar apartheid en kolonisatiebeleid?] Onze DaanOuwes vraagt zich af waar Jodenhaat bij Hamas vandaan komt. Hij denkt dat Hamas niets tegen Joden zou hebben indien er vrede zou zijn en Israël nooit geweld zou hebben gebruikt. Maar dat is onmogelijk als Hamas alle Joden wil doden. Als alle Israëlieten zich vrijwillig laten doden of het gebied verlaten is er een kans dat er vrede zal zijn. Maar het lijkt mij dat DaanOuwens ook wel begrijpt dat deze optie niet serieus overwogen wordt. Hetgeen Israël wil is niet vergelijkbaar met Hamas. Ik heb nog nergens gelezen dat Israël niet zal rusten tot alle Palestijnen zijn uitgeroeid.

5Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 12:17

[Likoed is niet voor de vorming van een Palestijnse staat, is toch een aanmerkelijk milder standpunt dan dat van Hamas. Willen Israel en haar Joodse bewoners wegvagen.] Hamas heeft dat standpunt niet meer, je kan daarover van mening verschillen maar het feit is dat ze de realiteiten hebben geaccepteerd, vaak genoeg daarover gesproken. In de link van wikipedia over standpunten van Hamas kan je er alles over lezen. Likud wil Israel bevrijden van arabieren. In feite, etnische zuivering. Hoe is dat 'milder'? Hoe denk jij dat dat 'mild' kan gebeuren? Ik ben harstikke benieuwd naar je uitleg, het is altijd vermakkelijk om mensen dit soort gedachten te zien verdedigen. Want: wie was voor etnisch zuivering ook alweer tijdens jaren 30 en 40 van de vorige eeuw? Grappig genoeg, tegen wie was die zuivering?

1Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 12:20

[Kun je mij uitleggen hoe er vrede kan zijn in het midden oosten als Hamas heeft gezegd pas te zullen rusten als alle Joden zijn uitgeroeid?] dat is niet zo meer: https://en.wikipedia.org/wiki/Hamas#Political_policy Al lang niet, trouwens.

0Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 14:03

@Randomjooperd [Hamas heeft dat standpunt niet meer, je kan daarover van mening verschillen maar het feit is dat ze de realiteiten hebben geaccepteerd]. Nou, wat heeft Hamas zaterdag tijdens de slachterijen goed laten zien dat ze de realiteiten hebben geaccepteerd. Ik moet er niet aan denken wat Hamas gedaan zou hebben als ze de realiteiten niet geaccepteerd hadden. [Likud wil Israel bevrijden van arabieren. In feite, etnische zuivering. Hoe is dat 'milder'? Hoe denk jij dat dat 'mild' kan gebeuren?] Dat kan zeker mild met een zeer riante vergoeding en een eerste klas kaartje. In ieder geval niet op de manier die Hamas zaterdag liet zien.

4Rapporteren

randomjooperd

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 19:45

@ randomjooperd [zeker wel, lees eens over internationaal recht van zelf verdediging] Aha, dus jij noemt de terroristische slachtpartij van Hamas een zelfverdedigingsactie die valt onder het internationaal recht? Ik heb inmiddels veel gehoord, maar deze uitleg kon ik nog niet. Ik heb nooit geweten dat Hamas zich keurig aan de regels houdt. Dus volgens het (humanitair oorlogs recht) internationaal recht kun je zoveel mogelijk ongewapende burgerslachtoffers maken?

4Rapporteren

randomjooperd

Dubro

Dubro20 okt. 2023 - 6:30

Mij valt op aan dit conflict dat de mensen die het met elkaar oneens blijken te zijn, vaak helemaal niet zo veel van elkaar verschillen als je inhoudelijk kijkt wat er gezegd wordt. Haast iedereen vindt de aanval van Hamas gruwelijk, iedere onschuldige Palestijns slachtoffer een drama, Hamas een terreurorganisatie en de Palestijnen onderdrukt. Het verschil zit volgens mij in waar je de focus legt. Links legt de nadruk vooral op Israelische oorlogsmisdaden en rechts legt de nadruk meer op de defensieve houding die Israël zich moet aanmeten (en daarin weldegelijk doorschiet). Wat Hans Teeuwen zegt is waar: Hamas heeft inderdaad geen context nodig. Dit is een blinde vlek voor links. Het is voor links moeilijk te onderkennen dat een minderheidsgroepering gedreven wordt door religieuze haat. Het past niet in het Marxistische plaatje van machtshebbers en niet-machtshebbers (die dus altijd je sympathie verdienen volgens hen). Hamas is niks beter wat betreft de behandeling van onschuldige Palestijnse burgers. Mijn vraag aan links is: wat moet Israël doen in een omgeving die hen wilt vernietigen, kinderen inzet als menselijk schild, aanvalswapens plaatst op ziekenhuizen en scholen? Het is niet alleen maar Hamas, maar ook Hezbollah en gesteund door Iran. Ik keur oorlogsmisdaden af en Netanyahu is een oorlogsmisdadiger wat mij betreft, maar hoe zou Israël zich moeten opstellen? Hoe verweer je je tegen dit soort haat?

7 Reacties

LaBou

LaBou 20 okt. 2023 - 10:30

"Hoe verweer je je tegen dit soort haat?" Misschien zou je je eerst eens moeten afvragen hoe die "haat" ontstaan is. Maar daar willen Israël en al zijn fanatieke fans niet aan. En dus blijven ze het vuurtje opstoken om zich vervolgens af te vragen waarom de haat blijft bestaan.

4Rapporteren

Peterrr3

Peterrr320 okt. 2023 - 10:39

@Dubro, helder verhaal. Je vraagt: "Mijn vraag aan links is: wat moet Israël doen in een omgeving die hen wilt vernietigen" Wat zou helpen om een situatie te creëren waarin de omgeving Israël niet meer wil vernietigen is om te beginnen eens normaal met de Palestijnen omgaan. Stoppen met het bezetten van de Westelijke Jordaanoever en stoppen met keiharde vergeldingsacties die meestal buitenproportioneel zijn.

5Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:32

Dat is geen blinde vlek van links. Mensen zijn prima in staat tegelijkertijd acties te veroordelen en de voedingsbodem voor die acties te herkennen en veroordelen.

1Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander20 okt. 2023 - 12:52

@ Dubro. Netjes verwoord, iedereen is het inderdaad in grote lijnen met elkaar eens. Het gaat om de punten waar ligt de oorzaak van het conflict en hoe nu verder. @Labou [Misschien zou je je eerst eens moeten afvragen hoe die "haat" ontstaan is.] Die haat is ontstaan bij het ontstaan van Israël. En zal pas stoppen als Israël niet meer bestaat. Zijn niet mijn woorden maar die van Hamas. @ Peterrr3 [normaal met de Palestijnen omgaan. Stoppen met het bezetten van de Westelijke Jordaanoever en stoppen met keiharde vergeldingsacties die meestal buitenproportioneel zijn. ] Dit is niet voldoende. Hamas wil alle Israëlieten uitroeien. De meeste maatregelen van Israël zijn juist gericht op het voorkomen daarvan. @ Volrin [Mensen zijn prima in staat tegelijkertijd acties te veroordelen en de voedingsbodem voor die acties te herkennen en veroordelen.] Maar de meeste mensen snappen niet dat Israël geen keus meer heeft. Het zal zich of moeten beschermen met veel van de huidige maatregelen. Of het zal zich kwetsbaarder op moeten stellen met nog meer kans op terrorisme. Of ze zal haar bestaan moeten opgeven. Het laatste is wellicht wat jij wil...

4Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 13:45

[@ Peterrr3 [normaal met de Palestijnen omgaan. Stoppen met het bezetten van de Westelijke Jordaanoever en stoppen met keiharde vergeldingsacties die meestal buitenproportioneel zijn. ] Dit is niet voldoende. Hamas wil alle Israëlieten uitroeien. De meeste maatregelen van Israël zijn juist gericht op het voorkomen daarvan.] Ah, vandaar dat de regering van Netanyahu Hamas heeft gesteund: https://www.timesofisrael.com/for-years-netanyahu-propped-up-hamas-now-its-blown-up-in-our-faces/ https://www.timesofisrael.com/mossad-chief-top-general-visited-qatar-begged-it-to-pay-hamas-liberman-says/ Dus als Hamas, volgens jou, ' wil alle Israëlieten uitroeien', en , wat de feiten zeggen: de regering van Israël Hamas steunt al die tijd, hoe kan je de conclusie trekken: "De meeste maatregelen van Israël zijn juist gericht op het voorkomen daarvan (de uitroeing van Israëliten)"? Vreemd, of niet? Of, misschien, klopt het niet wat je zegt, dat zou misschien minder vreemd zijn.

0Rapporteren

LaBou

LaBou 20 okt. 2023 - 16:55

"Die haat is ontstaan bij het ontstaan van Israël. En zal pas stoppen als Israël niet meer bestaat. Zijn niet mijn woorden maar die van Hamas." Nee, dat waten ooit de woorden van hamas. Inmiddels is door hamas bij diverse gelegenheden aangegeven dat ze bereid zijn Israël te erkennen. Het zijn mensen als reaguurder gewone en de mensen die elkaar duimpjes geven bij de reacties van dit soort reaguurders die dat niet willen zien en maar blijven hameren op die oorspronkelijke verklaring.

1Rapporteren

Peterrr3

Peterrr321 okt. 2023 - 11:57

@De gewone nederlander, Israël heeft het daar naar gemaakt door hoe ze de Palestijnen al 75 jaar lang behandeld hebben. Wil je de haat bij Hamas weghalen, zul je moeten beginnen met het veranderen van je eigen (wan)gedrag.

0Rapporteren

Rick Hofland

Rick Hofland20 okt. 2023 - 6:18

Het is heel verdrietig, maar er is een snel groeiend wijdverbreid sluimerende Jodenhaat in de wereld en ook hier in Nederland. Bij Nieuwsuur was gisteren de Israëlische progressieve filosoof Harari te woord en uit zijn woorden was te concluderen dat alle Israëliërs in totale shock zijn momenteel. Als we willen voorkomen dat die mensen nog redelijk denken dan gaat het niet helpen om ze nog meer in een hoek te duwen of hen er alleen voor te laten staan. En dit geldt net zo goed voor alle Joden over de hele wereld. Waarom is er bijvoorbeeld geen artikel hier op Joop over de situatie waar Nederlandse Joden zich in bevinden? Deze groep Nederlanders wordt zwaar bedreigd, scholen moeten dicht, op straat moeten zij hun identiteit geheim houden en is een keppeltje dragen vragen om scheldpartijen, te worden bespuugd. En als je als Joodse familie denkt te bedreigingen te willen ontvluchten, waar moet je dan heen? Er zijn naast Israël geen andere landen waar Joden zeker weten dat zij als Jood veilig op straat kunnen lopen en nu is zelfs Israël geen veilige plek meer, iedereen daar voelt zich nu onveilig. Beseft iedereen zich hier wel dat er geen plek ter wereld is voor Joden om naar te vluchten, geen enkele plek? Zoals Harari het goed omschreef, Hamas heeft op 7 oktober bewust 1 van de meest verschrikkelijke terroristische daden verricht uit de moderne tijde en dat was met het doel om voor goed de kans op vrede tussen Israëliërs en Palestijnen om zeep te helpen.

3 Reacties

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 8:50

[ Zoals Harari het goed omschreef, Hamas heeft op 7 oktober bewust 1 van de meest verschrikkelijke terroristische daden verricht uit de moderne tijde en dat was met het doel om voor goed de kans op vrede tussen Israëliërs en Palestijnen om zeep te helpen.] De bekende vrede zonder vrede toch? Je verstopt de arabieren achter muren, je tuigt een apartheid coloniaal systeem op, en dan is het vreemd dat mensen dat niet accepteren? Bijzonder.

4Rapporteren

LaBou

LaBou 20 okt. 2023 - 10:34

Reaguurder hofland stelt blijkbaar Israël gelijk met joden. Daarmee stelt hij alle joden verantwoordelijk voor de misdaden van het Israëlische regime en volgens de ihra is dat antisemitisme. Oftewel reaguurder hofland is een antisemiet van het zuiverste water.

2Rapporteren

Norsemen

Norsemen20 okt. 2023 - 12:41

@Hofland Dat zelfde verhaal geldt ook voor de Palestijnen. Maar zoals Nasr het goed verwoordde, lijken die Palestijnen minder recht op leven en geluk te hebben dan de Israëliërs.

1Rapporteren

Mag

Mag20 okt. 2023 - 5:40

"Joodse kinderen worden op scholen in Amsterdam ontzettend gepest" - Het is een dominante nieuws van afgelopen dagen - schrijven de mainstream media massaal. Houd dat nooit op?!

17 Reacties

Zandb

Zandb20 okt. 2023 - 6:58

Mag U zult er niet blij van worden maar dat kinderen gepest worden en dat er mensen zijn joden-zwarten-witten-moslims-homo's-vrouwen- linkserds-rechtserds (hjeb ik iedereen gehad?) haten, dat zal nooit op houden. En...... Zou het kunnen dat ú mensen die (al dan niet vermeend) haten haat?

4Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 7:23

@ Zand Neigt naar Whataboutism. Antisemitisme zit meestal veel dieper en is veelal tevens religieus gemotiveerd. Maar dat weet u best wel..

9Rapporteren

gebruikersfout

vdbemt

vdbemt20 okt. 2023 - 8:30

Het selectief uitpikken wat er op 'scholen in Amsterdam' gebeurt, houdt dat nooit op? Palestijnse kinderen worden niet gepest? Moslims worden niet gepest? Homo's worden niet gepest? Dikkerds worden niet gepest?

3Rapporteren

gebruikersfout

Mag

Mag20 okt. 2023 - 9:28

Zandb: Stel je voor : gepest en gedood. Wat weegt zwaarder?

4Rapporteren

Zandb

Zandb20 okt. 2023 - 10:24

noujakijk Ik geef antwoord op de vraag. Meer niet. En ik hoop dat mijn andere opmerking nav die verzuchting "Houdt het dan nooit op", 'aan het denken zet'. Zou 'mag' daar werkelijk geen rol in spelen? gebruikersfout Ik geef antwoord op de 'vraag': "Houdt het nooit op". Als u vindt dat ik daar mee pesten/haten relativeer dan kan ik daar niets aan doen. Dat is uw keuze, niet de mijne. Mag Ik begrijp niet meer wat u wilt duidelijk maken. Ik ben bang dat uw reactie, bij nader inzien, ook anders uitgelegd kan (moet?). Misschien kunt u nog wat nader toelichten zodat ik kan bepalen of ik u wellicht tekort deed.

0Rapporteren

Little monster

Little monster20 okt. 2023 - 10:25

Nou ja kijk Als aanstichter van islamofobie, waar ook kinderen onder leiden, zou jij beter je mond houden. Laatst schreef iemand hier hoe een zwart kind op straat voor k.. n..... werd uitgescholden. De enige reactie was dat dat kind omdat ze zwart was de hand in eigen boezem moest steken, geen enkele reactie met medeleven. Verschrikkelijk wat joodse kinderen nu overkomt, weet hoe het voelt om uitgescholden te worden om je afkomst. Deze kinderen hebben mijn volledige steun maar hypocrieten als jij veroorzaken de problemen voor deze kinderen. Jij verschilt in mijn beleving niet van een antisemiet, ander slachtoffer dat is alles.

3Rapporteren

Little monster

Little monster20 okt. 2023 - 10:27

"doe maar eens een keppeltje op en loop door een van onze grote steden." Doe maar eens een hoofddoek op als zwarte vrouw en ga witte wijken in. But you don't care.

2Rapporteren

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 10:55

@ Little monster Heb ik ergens geschreven dat ik het dikke prima vind dat landgenoten vanwege hun huidskleur worden uitgescholden? Vind ik net zo verwerpelijk als u hoor.

6Rapporteren

Jan-Diederik

Jan-Diederik20 okt. 2023 - 11:24

@little monster Het kan misschien aan de bubbel zijn waar ik mij in bevind, hier in het dorp heeft niemand extra aandacht voor vrouwen met hoofddoekjes (toegegeven, het zijn er niet veel, maar hey zouden ze daarom niet extra kwetsbaar zijn ?) Maar als ik in de tram in Den Haag zie hoor ik meer mensen het hebben over 'kk Joden' dan over hoofddoekjes hoor.

4Rapporteren

gebruikersfout

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:55

@Nou ja kijk "Neigt naar Whataboutism. Antisemitisme zit meestal veel dieper en is veelal tevens religieus gemotiveerd. Maar dat weet u best wel.." Homofobie zit meestal ook diep geworteld en gekoppeld aan religie. Ook onder Christenen.

1Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:56

@gebruikersfout Homos worden ook bedreigd en fysiek aangevallen.

1Rapporteren

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 11:56

@gebruikersfout Homos worden ook bedreigd en fysiek aangevallen.

0Rapporteren

gebruikersfout

JoostJK

JoostJK21 okt. 2023 - 14:44

en met mainstream media bedoel je dan de Telegraaf( wierd duk), GeenStijl, het youtubekanaal van Hans Teeuwen , Fidan Ekiz( vrouw van Wierd, die hetzelfde kwaakt ) en meer van dat?

0Rapporteren

RaymondenJoop

RaymondenJoop20 okt. 2023 - 5:38

Gelukkig luisteren zowel een Hans Teeuwen als Johan Derksen niet naar schrijvers op Joop. De kern is dat je van mening mag verschillen. De vraag is of Israël zich als agressor mag gedragen na zelf te zijn aangevallen. En ja, ik weet dat het al 75 jaar mot is, de laatste 10 Jr zelfs extreem naar de Palestijnen toe, maar dat an Israël ook zeggen over de eeuwen ervoor. De staat Israël bestaat niet voor niets. Een niet oplosbaar conflict zolang men niet erkent dat hun sprookje op elkaar lijkt en erom vechten de grootste idioterie is van deze tijd.

6 Reacties

Volrin

Volrin20 okt. 2023 - 5:50

"maar dat an Israël ook zeggen over de eeuwen ervoor" Onzin, Israel bestaat nog niet eens 100 jaar. En de Palestijnen hebben niks te maken met wat er in het verleden in Europa is gebeurd.

6Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 7:43

de betere vraag is waarom moeten Palestijnen boeten voor onze slechte geweten. Daarna gaan we ze ook beschuldigen van jodenhaat als ze zich verdedigen (https://guide-humanitarian-law.org/content/article/3/self-defense/); dit conflict is niet 7 oktober begonnen, uiteraard niet. Zonder context, begrijp je niks.

6Rapporteren

vdbemt

vdbemt20 okt. 2023 - 8:35

"De kern is dat je van mening mag verschillen. De vraag is of Israël zich als agressor mag gedragen na zelf te zijn aangevallen." Gelukkig vergeet je zelf niet dat Israël al 75 jaar de agressor naar en onderdrukker van de Palestijnen is. Maar de vraag is toch niet of je je agressie, zoals Israël óók doet, bewust op burgers, zelfs kinderen mag richten.? En iedere humane hulp van buitenaf afsluit??!!

3Rapporteren

Daslief

Daslief20 okt. 2023 - 12:10

‘de betere vraag is waarom moeten Palestijnen boeten voor onze slechte geweten’ Omdat we ontzettend krenterig zijn. Nederland betaalt nooit graag vergoedingen van door (mede) eigen beleid veroorzaakte drama’s uit eigen zak. Zoveel mogelijk afschuiven op anderen en verder zo lang mogelijk rekken is de Nederlandse tactiek: - NS, eerst verdienen aan deportatie van Joden, daarvoor pas in 2005 schuld bekennen en dan nog eens veertien jaar wachten met schadevergoeding betalen aan (het laatste handjevol) overlevenden https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2290638-ns-betaalt-holocaust-slachtoffers-wat-ging-eraan-vooraf - eindeloze discussie over het teruggeven van door nazi’s geroofde kunst aan erfgenamen van Joodse eigenaren https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2326727-moet-nederland-door-nazi-s-geroofde-kunst-vaker-teruggeven - langdurig slepende kwestie over de terugbetalingen aan ambtenaren en militairen in Nederlands-Indië https://nos.nl/artikel/2066892-na-zeventig-jaar-toch-nog-deel-salaris-nederlands-indie https://nos.nl/artikel/2477090-kamer-blijft-tegen-vergoeding-voor-knil-weduwen-opnieuw-emoties-op-tribune - eerst jarenlang profiteren van het werk van Afghaanse tolken en er daarna zo min mogelijk van in veiligheid brengen https://nos.nl/artikel/2397855-kabinet-negeerde-noodoproepen-afghaans-personeel-ambassade Dus niet verbazend dat we ook onze collectieve schuld aan de Holocaust-overlevenden zoveel mogelijk afschuiven op andere partijen. Rampzalig voor Palestijnen én Israëli.

1Rapporteren

RaymondenJoop

RaymondenJoop

Jonathan2

Jonathan220 okt. 2023 - 4:31

Hij was nooit de slimste en heeft de diepgang van een dronken bosmier, ook al toen hij zogenaamd een held was van progressief. Dit krijg je dus wanneer randdebielen overmand door haat, zich gaan uitspreken. Ieder mens heeft recht op een context, of je dit nu leuk vindt of niet. Zo werkt ons recht nu eenmaal. Als je mensenrechten zijn geschonden en je vermoordt iemand is dat wat anders dan wanneer je iemand vermoordt om geld. Wat de precieze motivatie van de aanslagplegers van Hamas is, kan ik niet zeggen. Maar het ligt voor de hand dat die per persoon weleens heel verschillend kan zijn. En in geen enkel geval een rechtvaardiging kan zijn omdat mensen zijn vermoord omdat ze Israëlisch of joods zijn. Mensen zijn volledig ontdaan van hun context door de aanslagplegers. Je ziet dus dat het gedachtegoed van Hamas en de valse profeten van mensenrechten niet zo veel verschilt. Eigenlijk gaat het nog verder om een bezetter volledige vrije hand in het afslachten van mensen te geven omdat ze Palestijns zijn, omdat hier de machtsverhoudingen voor een nog veel groter bloedbad onder onschuldige zullen zorgen, en feitelijk een oproep tot oorlogsmisdaden en mogelijk genocide is. Dus Derksen staat volledig in zijn recht. Het oproepen tot oorlogmisdaden en mogelijk genocide dat zou weleens wat meer aandacht van het OM verdienen. Hopelijk opent het Internationaal Strafhof een zaak tegen Israël en zijn steuntroepen zoals de VS etc.

2 Reacties

Zandb

Zandb20 okt. 2023 - 7:21

Jonathan Volgens u heeft ieder mens heeft recht op 'een' context, maar als ik zie hoe u dat toepast, moet dat volgens mij zijn: 'Ieder mens heeft recht op mijn context'.

2Rapporteren

Jonathan2

Jonathan220 okt. 2023 - 8:57

Zandb. Je gelooft niet in de democratische rechtstaat en het internationaal recht? Maar omdat nu mijn context te noemen, moet je wel erg ver van het padje zijn afgeraakt.

4Rapporteren

linksert

linksert20 okt. 2023 - 0:49

Een pathetische man.

Paul Spijkers

Paul Spijkers20 okt. 2023 - 0:28

Wat Derksen of Teeven te zeggen hebben kan me geen barst schelen. Laat hem grappige grappen maken. Dan is ie een ster. Een geinfomeerde analyst die wetenshapelijk discuseert is interessant. Maar entertainers als opinie verkopers zijn niet te pruimen borrel praat. 'Bekende Nederlands' Hoepel toch op. En om daar dan weer een opinie conflict over te maken is een incestieuze moebius band. Dat ver weg is van het onderwerp zelf of compassie met mensen daar die gebombardeert worden.

EricDonkaew

EricDonkaew20 okt. 2023 - 0:10

Wel grappig. Teeuwen: eerst vriendje van links, nu vriendje van rechts. Derksen: eerst vriendje van rechts, nu vriendje van links. En populistisch of politiek correct doet er verder niet toe.

3 Reacties

Jan-Diederik

Jan-Diederik20 okt. 2023 - 7:07

Teeuwen: ‘Eerst vriendje van links en rechts en nu wil links geen vriendjes meer zijn’ Lijkt me een betere omschrijving.

1Rapporteren

Zandb

Zandb20 okt. 2023 - 7:26

Eric Dit is weer zo'n voorbeeld van hoe je meningen van mensen kunt misbruiken. Hans vond en vindt wat hij vond en vindt. En u vindt het nodig om hem woordvoerder van eerst links en nu rechts te maken.

0Rapporteren

Jan-Diederik

Jan-Diederik20 okt. 2023 - 9:25

@zandb In alle eerlijkheid doet de schrijver van dit artikel dat en daar lijkt Eric op te wijzen.

6Rapporteren

Peterrr3

Peterrr319 okt. 2023 - 23:15

Uitstekende analyse. Ik ben echt een grote fan van Hans Teeuwen als cabaretier, maar met dit filmpje sloeg hij de plank volledig mis. Ik vond het eigenlijk heel laf wat hij deed. Het bizarre is dat de vaak verguisde Derksen juist wel de spijker op zijn kop sloeg met wat hij allemaal over dit conflict heeft gezegd. De kritiek van Teeuwen op Derksen was in dit geval dan ook volkomen misplaatst.

Sonic2

Sonic219 okt. 2023 - 23:06

Teeuwen zijn politieke gedachtengoed is gevormd na de moord op van Gogh. En het is ook deels dat hij veel support krijgt uit rechts radicale kringen. Daar moet hij onafhankelijk mee omgaan. Dat ultra rechtse volk is alleen loyaal met je als je exact hun mening verwoord. Je ziet het nu met Derksen. Die krijgt enorme agressie uit de hoek van onfatsoenlijk rechts. Dat gaat Teeuwen ook overkomen. Als hij opeens de verkeerde mening heeft. Teeuwen heeft de verkeerde vrienden

1 Reactie

weereenmening

weereenmening20 okt. 2023 - 12:21

"Teeuwen zijn politieke gedachtengoed is gevormd na de moord op van Gogh." Inderdaad hoe durft hij op grond van moorden en gruwelijkheden zijn mening te bepalen. Laten we gewoon net doen alsof haat richting niet-gelovigen niet bestaat. Dat maakt het veel makkelijker Israël te veroordelen. En waarom zou je de zaken complex maken als je gewoon door de realiteit te ontkennen een goed mens kan zijn.

4Rapporteren

Thuiszitter

Thuiszitter19 okt. 2023 - 22:35

https://m.youtube.com/watch?v=Ju6HP2YEkD0&pp=ygUMaGFucyB0ZWV1d2Vu Voor degene die het nog niet hadden gehoord / gezien. Ik deel de mening van Hans Teeuwen, er bestaat nog steeds jodenhaat . Zie de joodse kinderen die genoodzaakt van school moesten veranderen, zie de nodige bewaking van de synagoges , zie de haat naar de joden die het wagen om met kapeltje in openbaar te dragen , zie de ramen die zijn ingegooid bij de rabbijn in mijn stad.

2 Reacties

Karingin

Karingin20 okt. 2023 - 8:27

Wow, dat is alles wat je oppikt? Goh, nou begin ik me af te vragen hoe iemand met een hele kapel op zijn hoofd eruit ziet, en hoe die zich dan verplaatst

1Rapporteren

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 14:00

https://www.youtube.com/watch?v=GqSfrluRGAc&t=38s kijk en huiver...deze radicale idioten vinden zichzelf "de enige echte", want die uit Etheopie zijn "bruin". raaskallers die de hele dag bidden voor zichzelf, "het uitverkoren volk". Uiteraard maar een marginale beweging, zij het gesteund door Netanyahu en zijn bende, rondlopend met zware wapens en met steun van de IDF. Probeer daar eens een context omheen te verzinnen

0Rapporteren

weereenmening

weereenmening19 okt. 2023 - 22:03

Schijnbaar is het fout te denken dat antisemitisme aan de basis ligt van dit conflict. Ik ben benieuwd naar de argumenten hiervoor.

10 Reacties

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 8:13

in zekere zin heb je gelijk. Antisemitisme leed tot de holocaust, daarna kregen de zionisten hun zin en werd een stukje Palestina, van de arabieren die daar woonden, afgepakt om plaats te maken voor een joodse staat. Dat de arabieren niks met de holocaust te maken hadden is maar een detail en dat moeten we heel gauw vergeten, uiteraard. De huidige regering in Israel wil de Gaza strook zuiveren van arabieren, zodat de coloniale apartheid regime die in de rest van Israel geldt, daar niet meer nodig is. Als dit lukt zullen ze met hetzelfde met de Westelijke Jordaanoever proberen. Denk je nog steeds dat dit over antisemitisme gaat? Het is een mooi kaart om te trekken, natuurlijk. Vaak in combinatie met terrorisme. De mensenrechten kaart durven ze niet meer te trekken, ik vraag me af waarom.

0Rapporteren

weereenmening

weereenmening20 okt. 2023 - 10:51

@randomjooperd De pogroms door de Arabische en islamitisch wereld waren een frequent verschijnsel. Lang voordat er überhaupt sprake was van de staat Israël. In de Jordaanse krant werd een open brief aan Eichmann gepubliceerd waarin men stelde dat hij de mensheid een zegen had bewezen en dat zijn werk te zijner tijd zou worden afgemaakt. Het is incorrect te denken dat de haat en agressie tegen Israël enkel gaat over het land dat is "afgepakt" van de arabieren. Het was en is nog steeds voor een groot deel onvervalst antisemitisme. Of dacht je dat antisemitisme op magische wijze was verdwenen nadat de Joden zich vestigden in het mandaat gebied Palestina? En denk je dat de gruwelen die Hamas in Israël heeft aangericht voortvloeien uit de wens voor een eigen land? Nee, het is ingegeven door dezelfde haat die je zag toen IS de Jezidi's uitmoorden. De haat tegen de anderen, de ongelovigen, de homoseksuelen, de vrije mens.

6Rapporteren

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 10:59

Palestijnen behoren tot de Semitische volkeren mocht je geinteresseerd zijn in geschiedenis, kan ik je het boek "The Invention of the Jewish People" van de Joods-Israelische historicus Shlomo Sand aanbevelen

1Rapporteren

weereenmening

weereenmening20 okt. 2023 - 11:51

@JoostJK Taalkundig gezien heb je gelijk. Maar totdat er een nieuw woord voor haat tegen Joden is uitgevonden gebruik ik het woord antisemitisme daarvoor.

3Rapporteren

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 13:15

[De pogroms door de Arabische en islamitisch wereld waren een frequent verschijnsel. Lang voordat er überhaupt sprake was van de staat Israël.] dat weet ik. Zeker niet zo erg als bij ons, maar het gebeurde daar ook. [In de Jordaanse krant werd een open brief aan Eichmann gepubliceerd ] in die tijd waren er meer pro nazi brieven overal gepubliceerd. Ook in hele (nu) democratische, westerse landen. De man van koningin Juliana heeft ook bepaalde sympathieen gehad, om maar een beroemd voorbeeld te noemen. Dus? Daarna een witwasje, en klaar, held van het vaderland. [Het is incorrect te denken dat de haat en agressie tegen Israël enkel gaat over het land dat is "afgepakt" van de arabieren.] Nee hoor. Nu is dat zeker het geval in arabische landen. Het is trouwens incorrect om te roepen dat er aggressie tegen Israël is, alsof het geen reactie is op de acties die Israël zelf doet. Het recht van zelf-verdediging is heel duidelijk. Je bent heel selectief bezig als je denkt dat de aanslagen van 7 oktober uit de lucht zijn komen vallen, een soort meteorologische verschijning. Als je een apartheid systeem optuigt, en je maakt het leven van miljoenen mensen onmogelijk, dan komen mensen in opstand. Dit gebeurt al tientallen jaren, en zal blijven gebeuren en we zullen weer versteld staan met 'terrorisme is onacceptabel'. Alsof er een ander keus is. Dus waar dan de sancties tegen Israël? Anders zijn we enorm schijnheilig.

0Rapporteren

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 13:36

@Weereenmening Is "Anti-semitisme" niet juist een taalkundige valkuil?

0Rapporteren

weereenmening

weereenmening20 okt. 2023 - 18:03

@JoostJK Tja, slavernij gaat in principe ook over de dwangarbeid van de Slavische volken.

3Rapporteren

JoostJK

JoostJK20 okt. 2023 - 19:33

@Weereenmening Ja, en het het russische woord voor "arbeider" is robotnik. Ik ben de draad van je verhaal aan het kwijtraken. Het Etymologisch Woordenboek staat hier in de kast, dat is het probleem niet

0Rapporteren

weereenmening

weereenmening21 okt. 2023 - 10:38

@JoostJK Het woord robot komt van het Tsjechisch woord robota. Dit betekent ook dwangarbeid. Het is door de schrijver Karl Capek voor het eerst gebruikt om robots mee aan te duiden zoals we die nu kennen in de scifi wereld.

0Rapporteren

JoostJK

JoostJK21 okt. 2023 - 13:23

@weereenmening Ik mag het altijd weten, maar dit keer dus niet. Dank voor de verbetering

0Rapporteren

JoostJK

JoostJK19 okt. 2023 - 21:44

Wellicht heeft Hans Teeuwen zijn katholieke schuldgevoel gekoppeld aan zijn haat voor de Islam. Geeft niets, 1 grap over het anaal nemen van "jodenhaters¨, en zijn ster zal weer rijzen

Little monster

Little monster19 okt. 2023 - 21:05

"Hamas is slechts uit op het doden van joden. En verkrachten. En ontvoeren. En verbranden. Het liefst joodse kinderen." Volgens mij klopt dat wel. Net als Duk, Ekiz, Teeuwen en Nijman enkel door moslim haat worden gedreven. Nijman tot 2014 gewoon een keihard antisemiet. https://www.frontaalnaakt.nl/archives/geenstijl-is-de-nuttige-idioot-van-de-nederlandse-israel-lobby.html

1 Reactie

randomjooperd

randomjooperd20 okt. 2023 - 8:43

["Hamas is slechts uit op het doden van joden. En verkrachten. En ontvoeren. En verbranden. Het liefst joodse kinderen." Volgens mij klopt dat wel.] Volgens mij klopt dat niet. Dit is de positie van Hamas: https://en.wikipedia.org/wiki/Hamas#Political_policy Het is niet in steen gegoten, het evolueert met de realiteiten op de grond. Totdat er geen grond meer in zich is, dan, gek genoeg, worden ze heftiger. Raar? Overigens, recht op zelfverdeding: https://guide-humanitarian-law.org/content/article/3/self-defense/ "In several judgments, the International Court of Justice (ICJ) has clarified the definitions of aggression and the legal requirements for the recourse to force by States in case of self-defense. [...] The Court distinguishes aggression from the other forms of threats to the national security of a State, which does not allow the latter to invoke self-defense and resort to force. It recalls the existence of a well-established rule of customary international law, whereby self-defense would only warrant measures that are proportional to the armed attack. It sets the requirements that allow self-defense and aggression to be invoked for acts committed by non-state armed groups operating under the control of a foreign State (infra Jurisprudence)." Er zijn talloze aggressies van Israël geweest sinds de bezetting van de gebieden die vergelijkbaar (vaak ernstiger) zijn met de daden van Hamas. Je hebt nu 2 sterke nationalismes daar, Likud en Hamas.

0Rapporteren

BastiaanvandenBerg

BastiaanvandenBerg19 okt. 2023 - 20:59

de “oude wijsgeer” Johan Derksen. Dat ik dit nog eens op dit platform mag lezen! Tot dat hij het weer heeft over Marokkaanse jongens die na het voetbal niet in hun blote kont durven te douchen heeft Derksen flink gescoord onder progressief Nederland. Het feit dat Derksen het had over 'Joden' en niet over Israëliërs maakte het inderdaad tot een smerige antisemitisme uitspraak. De meeste Joden wonen niet eens in Israël en dat weet jij heel goed.

1 Reactie

Peterrr3

Peterrr320 okt. 2023 - 10:49

Derksen heeft na die uitspraak een keer of vijf toegegeven dat hij het niet zo had moeten zeggen, maar dat hij Israël had moeten zeggen. Maar goed, dat past niet in je straatje, dus blijf je dat bewust negeren. Tja...

4Rapporteren

ELLuitsz

ELLuitsz19 okt. 2023 - 20:55

Bezettinghaters worden Jodenhaters. Genocide als reactie op een verzetsdaad wordt toegejuicht als een legitieme reactie. Zelfs de president van het machtigste land op aarde is bereid te liegen om deze schurkenstaat een hart onder de riem te steken. Teeuwen zit precies op het niveau van de meest antisemitische bagger die joden ooit over zich heen kregen. Maar nu zijn de Palestijnen het slachtoffer.

hansdetorenkraai

hansdetorenkraai19 okt. 2023 - 20:52

De tijd verstrijkt, en het stof dwarrelt omlaag, mensen komen terug op genomen meningen en/of hebben zich gebaseerd op onjuiste informatie. Boegbeelden in onze samenleving hebben te vroeg hun mening gegeven en politieke partijen krabbelen terug. Het is volgens mij wel een beetje tijd voor reflectie. Ik vraag me maar een ding af, hoe komen we aan een oplossing voor dit conflict. En de schuldvraag? het interesseert me geen ruk, dat blijf doormodderen zonder zicht op een gelijkluidende consensus.

Act branden

Sources


Article information

Author: Mrs. Dana Allen MD

Last Updated: 1699320962

Views: 608

Rating: 3.7 / 5 (91 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Dana Allen MD

Birthday: 1909-02-07

Address: 985 Jennifer Ville Suite 834, West Patrickberg, MD 61062

Phone: +4346109076654663

Job: Pharmacist

Hobby: Web Development, Hiking, Quilting, Puzzle Solving, Tennis, Badminton, Gardening

Introduction: My name is Mrs. Dana Allen MD, I am a skilled, dazzling, accomplished, persistent, fearless, striking, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.