header banner
Default

Is het nu de moeite waard om in Bitcoin te investeren of niet? Moet ik het nu kopen of niet?


Bitcoin is de grootste en bekendste cryptomunt op de markt, niet gek omdat het immers de eerste cryptomunt is. In het jaar 2009, toen Bitcoin begon, kon je een Bitcoin al kopen voor een tiende van 1 cent, maar vandaag de dag is een Bitcoin al gauw € 30 000 per stuk.

Hoewel er voorspellingen worden gemaakt dat Bitcoin op een dag naar €1 miljoen kan gaan, blijven veel investeerders zich afvragen “is het de moeite waard om te investeren in bitcoin nadat het al een gigantische stijging heeft meegemaakt?”

Zelfs als Bitcoin naar 1 miljoen zou gaan, iets wat nog erg onrealistisch lijkt, zou je een winst van ongeveer 33x hebben, iets wat voor low-cap coins niet zeldzaam is (uiteraard niet zonder risico).

Toch blijft Bitcoin een betrouwbare investering omdat het de leider van cryptocurrency is en op historisch gebied, blijft Bitcoin met de tijd toenemen in waarde, dus als je je afvraagt “nu bitcoin kopen of niet?” hangt dat af van hoe lang je van plan bent je Bitcoins vast te houden.

Maar er is vandaag ook een manier om in Bitcoin te investeren voor slechts € 1 per Bitcoin. Dit kan met de nieuwe Bitcoin kloon, BTC20, die verwacht de stijging van Bitcoin vanaf 2011 opnieuw te beleven. Deze nieuwe Bitcoin is te koop in de presale, die in 1 week tijd al zo’n 1,8 miljoen Bitcoins heeft verkocht.

Als je kijkt naar Bitcoin forks zoals Bitcoin Cash en Litecoin, zie je dat deze veel meer waard zijn dan € 1, daarom is BTC20 een erg veelbelovende investering voor mensen die een tweede kans willen hebben om rijk te worden met Bitcoin.

Nu Bitcoin kopen of niet? Is BTC de Beste Crypto investering op lange termijn?

Als we kijken naar de Bitcoin koers, kun je zeggen dat BTC een slechte maand achter de rug heeft, al helemaal nu de Bitcoin koers op dit moment nog maar net boven de $29 000 ligt.

Zo is de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur met ruim 2% gedaald en rond de $ 29.150 komen te liggen. Ook de afgelopen maand is Bitcoin met ruim 5% gedaald. Maar als we verder uitzoomen, zien we dat Bitcoin sinds het begin van dit jaar een behoorlijke stijging heeft meegemaakt.

Het voordeel van Bitcoin is dus vooral dat je op lange termijn winst kunt maken op je investering. Daarom maakt het niet uit of je van plan bent nu wel of niet investeren in Bitcoin, maar gaat het er meer om hoe lang je van plan bent Bitcoin vast te houden.

Toch is er weinig zekerheid over wat de absolute piek van Bitcoin nou kan worden. Hoewel sommige influencers zeggen dat Bitcoin op een dag € 1 miljoen waard kan worden, zijn er ook mensen die denken dat Bitcoin nooit hoger zal gaan dan € 100.000. Houd er wel rekening mee dat vroeger precies hetzelfde gedacht werd over Bitcoin.

In 2013 brak Bitcoin voor het eerst boven de € 100, maar toen duurde het nog zo’n 4 jaar voordat het voor het eerst boven de € 1.000 uitbrak.

Misschien is het over een paar jaar wel heel normaal dat Bitcoin boven de € 100 000 Blijft liggen. Al helemaal als je nagaat dat elke paar jaar de block rewards van miners wordt gehalveerd, wat verder kan bijdragen in een stijging van de koers.

Hoe veel Bitcoin uiteindelijk waard kan worden is nog onduidelijk, dat is het risico van investeren, maar omdat Bitcoin gebruik maakt van een gedateerd Proof-of-Work mechanisme, denken we dat deze nieuwe Bitcoin, BTC20, een grotere stijging mee kan maken de komende jaren.

De nieuwe Bitcoin, BTC20 –  is het de moeite waard om te investeren in Bitcoin voor € 1?

VIDEO: Bitcoin Now Is The Time To Buy
Lark Davis

Bitcoins worden gemined via een Proof-of-Work mechanisme, hiervoor moeten computers ingewikkelde calculaties maken om blocks te minen, waarvoor de miner Bitcoins als beloning krijgt. Maar omdat het minen van Bitcoins steeds lastiger wordt, kost dit ontzettend veel vermogen en energie, wat het milieu ook veel kan belasten.

Het nieuwe Bitcoin alternatief, BTC, maakt gebruik van het netwerk van Ethereum. Dit netwerk gebruikt een Proof-of-Stake mechanisme, zo kun je cryptomunten op het netwerk verdienen door (een deel van) je investering te vergrendelen voor het verifiëren van transacties op het ERC-20 netwerk. 

Dit is niet alleen heel energiezuinig, maar hierdoor kunnen investeerders veel eenvoudiger passief inkomen verdienen met crypto, zonder dat ze dure hardware aan hoeven te schaffen en zich blauw moeten betalen aan maandelijkse energiekosten.

Nog een groot voordeel aan BTC20 is dat je deze nieuwe Bitcoins all voor € 1 per stuk kunt kopen in de presale, voordat de nieuwe tokens worden gelanceerd op de openbare crypto exchanges.

In totaal verwacht BTC20 zo’n 6 miljoen tokens te verkopen in de presale, terwijl de rest van alle 21 miljoen tokens kan worden vrijgespeeld door middel van staking. Het zal ongeveer 120 jaar duren voordat alle resterende Bitcoins in circulatie komen, dit betekent dat BTC20 deflationair is en ontworpen is om met de tijd te stijgen in waarde.

Dit is dus een ideale mogelijkheid om te investeren in Bitcoin voor slechts € 1 per stuk. Hoewel het bekend zal staan als de eerste cryptomunt, werkt BTC20 wel met een beter model en zou het makkelijk 1% van Bitcoin’s waarde kunnen krijgen, als dit niet meer zal worden.

Moet je wel of niet investeren in Bitcoin voor € 1? Dat hangt ervan of je € 1 over hebt voor een kans om veel geld te verdienen in de komende jaren. Ook de originele Bitcoin was in 2011 een sceptische investering met een waarde van zo’n € 1 per munt, maar nu is het al zo’n € 30.000 waard.

>>> Bezoek hier de website van BTC20 en Koop Bitcoin voor € 1 <<<

Sources


Article information

Author: Gregory Zavala

Last Updated: 1698466322

Views: 1298

Rating: 4.6 / 5 (104 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregory Zavala

Birthday: 1977-10-03

Address: 958 Paul Stravenue Suite 893, South Ernest, CO 06593

Phone: +4519438925771400

Job: Software Developer

Hobby: Fishing, Metalworking, Golf, Hiking, Camping, Bowling, Knitting

Introduction: My name is Gregory Zavala, I am a Colorful, Open, talented, intrepid, unwavering, unyielding, expert person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.