header banner
Default

Volgens Joop van BNNVARA kiezen inwoners van Gaza tussen geweld en geweld


Table of Contents

Reacties (80)

VIDEO:

Sorteren op:

Jaime van Goes

Jaime van Goes15 okt. 2023 - 18:45

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

1 Reactie

MG1968-2

MG1968-216 okt. 2023 - 11:27

@jaime Als je bom laat afgaan midden op een drukke markt doe je dat niet omdat je ‘alleen’ de mannen te treffen maar zijn ook de vrouwen het doel. Met de bommen op Gaza worden met name de onschuldigen getroffen en daarmee het doel en is Hamas een dusdanige toevallige bijvangst dat je dit bijna collateral kunt noemen. De kinderen. Nu bijna 1000 in getal. Dat aantal is te groot om te kunnen spreken van ‘voorkomen van mensenrechtenschendingen’, Net als bij de aanval van Hamas is bij de actie van Israël het geven van straf en het nemen van wraak gericht op de onschuldigen. Van een westers leger verwacht je dat ze zich houden aan oorlogsrecht en mensenrechten. Ook als je tegenstander dat niet doet. Aan de schaal waarop het gebeurd is te zien dat het planmatig en geen incident is. Waarmee aanvaller en verdediger wat betreft gruwelijkheden inwisselbaar geworden zijn.

0Rapporteren

7anpau1

7anpau114 okt. 2023 - 13:49

De onmetelijke wreedheden van Hamas hadden een duidelijk doel en Hamas wordt door (bijna) iedereen op zijn wenken bediend. Israël overreageert conform verwachting. Veel westerse leiders kiezen in eerste instantie blind en ongeclausuleerd de kant van Israël. Iran en Hezbollah gooien zoals afgesproken nog wat extra olie op het vuur. Egypte sluit zijn grenzen. De Palestijnen in Gaza zitten volledig klem en een humanitaire ramp is onvermijdelijk. Ook in Israël zitten de haviken weer stevig in het zadel en protesten tegen de afkalving van de democratische rechtsstaat en de hoop op een liberaler Israël verdwijnen als sneeuw voor de zon. Diverse Arabische potentaten - die tot voor kort afspraken konden maken met Israël over handelsbetrekkingen - zullen na de overreactie van Israël weer de kant van de Palestijnen moeten kiezen om hun machtsbasis onder de eigen bevolking niet kwijt te raken. De islamitische diaspora in het westen kiest massaal ongeclausuleerd de kant van de Palestijnen. Ook andere landen, met name in Afrika en Azië, maar ook in het westen zullen Israël laten vallen als de rook en stofwolken in Gaza zijn neergedaald. De grootste slachtoffers zijn de Palestijnse bevolking en daarna de Israëlische bevolking. De winnaar is Hamas, die met lede ogen zat aan te zien dat zij haar steun onder de Palestijnse bevolking en vermeende Arabische broeders goeddeels kwijt was. Hamas is wreed en gruwelijk maar niet dom, want terreur werkt bij een voorspelbare vijand.

2 Reacties

linksert

linksert15 okt. 2023 - 16:43

Zionististen vermoorden al jaren onschuldige Palestijnen. Dit is hun gedroomde kans om de Gazastrook in te pikken.

1Rapporteren

IkHebAltijdGelijk

IkHebAltijdGelijk17 okt. 2023 - 7:54

"Dit is hun gedroomde kans om de Gazastrook in te pikken." En hoe verklaar je dan dat Israël zich eerder terugtrok uit de Gazastrook?

1Rapporteren

Olav Meijer

Olav Meijer14 okt. 2023 - 9:53

Het is rampzalig. Een humanitaire crisis. Betekent "Israël heeft het recht zich te verdedigen" dat het groen licht voor het plegen van oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid?

3 Reacties

weereenmening

weereenmening14 okt. 2023 - 8:26

De doorgangen richting het zuiden zijn inmiddels open. De Palestijnse bevolking kan dus een veiliger heenkomen zoeken. De medemenselijkheid in Egypte heeft wel een dieptepunt bereikt. Men is daar zowaar een muur aan het bouwen om Palestijnen die Hamas willen ontvluchten tegen te houden.

2 Reacties

Radio-Head

Radio-Head15 okt. 2023 - 1:15

@Weereenmening. "De medemenselijkheid in Egypte heeft wel een dieptepunt bereikt" GeoPolitiek kent u dat. https://www.nijlvallei.nl/egypte-zoekt-exploratiebiedingen-voor-23-olie-en-gasblokken/ Men laat wel buitenlanders door, valt in een ander artikel te lezen. Medemenselijk bestaat dus uit voor wie Egypte de deur open mag zetten, dit om hun economische belangen niet te schaden. Voor veilig heenkomen, verwijs ik (voorlopig) naar de aan flarden geschoten vluchtende kinderen en bejaarden. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/vn-over-dreigende-genocide-in-gaza-mensheid-is-aan-het-falen Fijne zondag.

1Rapporteren

Vasilis

Vasilis15 okt. 2023 - 6:10

Om vervolgens een vluchtelingenkamp in Egypte te krijgen zoals in Syrië, Libanon en Jordanië? Palestijnen die nooit meer terug kunnen keren?

1Rapporteren

Geer1

Geer114 okt. 2023 - 8:00

Gaan ze de Gaza strook reduceren tot de Khan Younis vierkant?

Hannes Achterhout

Hannes Achterhout13 okt. 2023 - 22:14

De helft van die z.g. Israëlische `reservisten' zijn Amerikánen met een dubbel paspoort; en de andere helft Européeërs met Zionistische roots, ook met dúbbel paspoort. Wow, wat een krijgsmacht tegen een zo goed als weerloos landje zo groot als dubbel Texel. De Zio Call of Duty met wel duizenden tanks en oorlogsstraaljagers: Zelensky zou zou er jaloérs op zijn, want hij krijgt bijna niks voor zijn honderden keren zo grote land.

Chroor

Chroor13 okt. 2023 - 20:50

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Ivan61

Ivan6113 okt. 2023 - 18:59

Ik ben 62 jaar jong en sinds ik me kan herinneren er is altijd oorlog of wapenstilstand daar. Nooit echte vrede. 4-de generatie van Palestijnen die in gevangenschap opgroeit trouwens. Ik gun beide volkeren vrede en voorspoed en vind dat de beste oplossing op dit moment is net zoals in mijn geboorte land Bosnie. Het verdrag van Dayton ook hier toepassen, Is niet perfect maar alles is beter dan wat er nu gebeurt.

Mark Huysman

Mark Huysman13 okt. 2023 - 15:09

Enorme demonstraties van Baghdad tot Londen en van Amman tot Parijs (ondanks verbod van Macron-regime) tegen de Israëlische aanvallen op de weerloze bevolking van Gaza. Zondag demonstratie in Amsterdam!

3 Reacties

VeganHarrie

VeganHarrie13 okt. 2023 - 21:33

Ongepast om na de wandaden nu eenzijdig voor de Palestijnen op te komen, ik heb echt geen zin om tussen de Hamas-aanhangers te gaan lopen.

3Rapporteren

Rode druppel

Rode druppel14 okt. 2023 - 7:21

Mark. Waar er twee vechten zijn er twee schuld. Ik kies geen partij in dit conflict, ieder bloedvergieten is zinloos. Onderhandelen is de oplossing.

1Rapporteren

7anpau1

7anpau114 okt. 2023 - 13:58

@VeganHarrie Ik snap uw reactie. De dom- en slechtheid van tuig dat blij loopt te zwaaien met Palestijnse vlaggen naar aanleiding van een massacre, is stuitend. Toch is ook dat een onderdeel van de strategie van Hamas. Die weten dat er altijd dit soort nuttige idioten zullen zijn, waardoor de boel extra gepolariseerd raakt. Het feit is echter dat de voorspelbare overreactie van Israël op de terreur van Hamas alleen Hamas tot voordeel strekt. De Israëlische bevolking worden er uiteindelijk ook alleen maar slechter van. Deze bewust door Hamas (en Iran en Hezbollah) uitgelokte reactie van Israël, verzekert alleen maar meer terreur in de toekomst. Het werkt immers. Het is een provocatie en Netanyahu cs trappen er met open ogen in en Rutte cs zijn ook al te dom of cynisch om het te doorzien. Dus het is wel een duivels dilemma. Meelopen en een paar puberale sukkeltjes het idee geven dat ze gesteund worden, of niet gaan en Rutte c.s. het idee geven dat ze op de goede weg zitten? Ik weet het ook niet. Ik weet een ding zeker, de leiding van Hamas is blij met het spoor van Netanyahu en Rutte cs. en niet met breed gedragen vredesdemonstraties.

1Rapporteren

Jaime van Goes

Jaime van Goes13 okt. 2023 - 14:56

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Mark Huysman

Mark Huysman13 okt. 2023 - 12:34

1/2 Mijn gedachten over de situatie: 1. Israël heeft een groot deel van Palestina etnisch gezuiverd en bezet en koloniseert illegaal de overgebleven Palestijnse gebiedjes. Zowel in Israël zelf als in de bezette gebieden heerst een systeem van apartheid, hoewel die in de bezette gebieden extremer is dan binnen de erkende grenzen van Israël. 2. Er zijn geen serieuze krachten in Israël die een einde willen maken aan de bezetting. 3. De huidige extreemrechtse regering heeft de onderdrukking opgevoerd en spreekt openlijk uit dat het heel Palestina als Israëlisch gebied ziet. 4. De Palestijnen hebben op verschillende manieren geprobeerd deze situatie om te buigen. Dit heeft hen niets verder gebracht. Tijdens onderhandelingen over een tweestatenoplossing ging Israël gewoon door met de bouw van illegale kolonies. Bij vreedzame massademonstraties, zoals in 2018 bij het hek om Gaza, werden de Palestijnen als dolle honden afgeschoten. De brede vreedzame internationale boycotbeweging wordt overal gecriminaliseerd en weggezet als ‘antisemitisch’. 5. Blijft over: geweld. De Palestijnen hebben volgens het internationale recht het recht om zich gewapend te verzetten. Ze hebben echter niet het recht om ongewapende burgers te doden. Dat moet veroordeeld worden. Zelfs in een situatie waarin Israël niet anders doet dan ongewapende burgers -inclusief kinderen- ombrengen. De verhouding tussen het aantal gedode Palestijnen en gedode Israëliërs is iets van 20:1.

Mark Huysman

Mark Huysman13 okt. 2023 - 12:33

2/2 6. De enige stap vooruit is implementatie internationaal recht. Israël moet zich terugtrekken uit de bezette gebieden, de illegale koloniën moeten opgeheven worden en de vluchtelingen moeten eindelijk terug kunnen. Het alternatief is gelijke rechten in het hele gebied. Israël wil dit niet en streeft er naar om de huidige dictatoriale apartheidssituatie permanent te maken. Daarbij zal ze proberen zoveel mogelijk Palestijnen te verdrijven dan wel te vermoorden. Israël wordt in dit streven gesteund door de Westerse wereld. 7. Maar de Palestijnen zullen niet opgeven. Ze zullen zich blijven verzetten. By all means necessary. 8. Linkse en democratisch gezinde mensen in de Westerse landen moeten hun regeringen onder druk zetten te stoppen met steun aan het moorddadige apartheidsregime. En proberen zo veel mogelijk de pro-apartheid propaganda tegen te gaan.

6 Reacties

Parquet

Parquet13 okt. 2023 - 16:49

'By all means necessary.' Hoe kun je jezelf 'links en democratisch' noemen als je goedkeuring geeft aan de moordpartijen van Hamas?

8Rapporteren

Mark Huysman

Mark Huysman13 okt. 2023 - 17:44

@Parquet Kun je niet lezen? Ik schrijf, “Ze hebben echter niet het recht om ongewapende burgers te doden. Dat moet veroordeeld worden”.

7Rapporteren

Schenkerdesvaderlands

Schenkerdesvaderlands13 okt. 2023 - 18:49

@ Mark Huysman Ik schrijf, “Ze hebben echter niet het recht om ongewapende burgers te doden. Dat moet veroordeeld worden”. Fijn dat je dat afkeurt Mark . Maar het doden van ongewapende burgers is wel wat Hamas doen. Niet alleen afgelopen weekend, maar al meer dan tien jaar. Daarom staan ze ook op de internationale terreur-lijsten. Terreur bestaat erin dat je iets gedaan probeert te krijgen door onschuldige burgers iets aan te doen. En dat is ze gelukt. U staat zondag tegen Israel te demonstreren omdat zij honderden mensen hebben gedood en 2 miljoen Palestijnen in de problemen hebben gebracht (want zij weten donders goed wat de reactie is). U beloont ze. Missie volbracht.

4Rapporteren

Schenkerdesvaderlands

Schenkerdesvaderlands13 okt. 2023 - 22:06

@ Schenkerdesvaderlands - correctie "U staat zondag tegen Israel te demonstreren omdat zij honderden mensen hebben gedood en 2 miljoen Palestijnen in de problemen hebben gebracht (want zij weten donders goed wat de reactie is)" moet zijn: "U staat zondag tegen Israel te demonstreren terwijl Hamas honderden mensen heeft gedood en 2 miljoen Palestijnen in de problemen heeft gebracht (want zij weten donders goed wat de reactie is)

2Rapporteren

Parquet

7anpau1

7anpau114 okt. 2023 - 14:10

@Schenkerdesvaderlands Ik ben het met de meeste dingen die Mark Huysmans schrijft niet eens. Het conflict is veel ingewikkelder dan een actie van Israël en een reactie van de Palestijnen. Dat neemt niet weg dat mensen die zich nu niet uitspreken (bij een demonstratie of anderszins) tegen de humanitaire ramp die zich in Gaza zal voltrekken als Israël een grondoffensief start, juist Hamas in de kaart speelt. Zoals u zelf ook al aangaf, terreur is dood en verderf zaaien om iets gedaan te krijgen. Wat denkt u dat het doel was van het doden van honderden weerloze burgers, waaronder zelf baby's? Het doel was Israël te bewegen om precies te doen, want ze nu doen, overreageren. Kijk naar Noord Ierland. Ook daar heeft de IRA de aanslagen opgevoerd om het vredesproces te verstoren. Hamas zag met lede ogen zaken aan als de Abraham-akkoorden en de demonstraties tegen de het bewind van Netanyahu. Hamas heeft belang bij meer chaos en meer dood en verderf en ze worden door Israël maar ook door oliekoekendomme westerse politici als Mark Rutte op hun wenken bediend.

0Rapporteren

Mark Huysman

Mark Huysman13 okt. 2023 - 11:40

[De groepering wordt allang bekritiseerd door de internationale gemeenschap omdat ze burgers inzetten als "menselijk schild”] Israël ook: https://www.dci-palestine.org/israeli_forces_use_five_palestinian_children_as_human_shields

2 Reacties

De gewone nederlander

weereenmening

Rick Hofland

Rick Hofland13 okt. 2023 - 11:14

Weet iemand waarom Egypte eigenlijk de deur dicht houdt van een brandend huis?

5 Reacties

Hann63

Hann6313 okt. 2023 - 12:48

Het schijnt dat de Egyptische broederschap en Hamas het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Tja, van je "broeders" moet je het hebben.

4Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander13 okt. 2023 - 13:47

Mij vermoeden is omdat ze geen zin hebben om Hamas binnen te laten. Eerlijkheid gebiedt mij om te bekennen dat ik zelf ook niet reikhalzend uitkijk naar vluchtelingen uit de Gaza.

6Rapporteren

weereenmening

Salama.

Salama.13 okt. 2023 - 15:28

Als ik het goed heb begrepen is Hamas gelieerd aan Moslimbroederschap en daar heeft de huidige Egyptische regering een enorme hekel aan. Die willen ze niet in hun land en houden dus de deur op slot.

4Rapporteren

ras82

ras8214 okt. 2023 - 0:15

Goede & terechte vraag Rick Hofland. Egypte heeft onder president en voormalig generaal Abdul Fatah a Sisi (joodse moeder) toch korte metten gemaakt met de moslim broeders van Egypte, lees opgesloten of vermoord. Het Palestijnse Hamas is een afsplitsing van het Egyptische moslim broederschap. Het zijn nog steeds broeders maar dat bestrijd dus die moordenaar en ex generaal generaal Abdul Fatah a Sisi te vuur en te zwaard. Want zijn eigen toekomst als (alleen)heerser staat op t spel. Voorts moet t mij echt van t hard hoe ernstig het vredelievend Europa, VS en Nederland maar al te graag blijven weg kijken van de schending van mensenrechten… Geschiedenis heeft ons geleerd dat oorlog daar in no time ook hier merkbaar wordt.

0Rapporteren

Mostafa

Mostafa13 okt. 2023 - 10:57

Als het gaat om Israël dan is het motto: geen meningsuiting behalve die wan Israël. Nou dan ben ik al snel klaar: ik hou mij mond vierkant dicht. Lang leve de democratie!

1 Reactie

hamar2

hamar213 okt. 2023 - 15:55

@mostafa. Ik weet niet of je hier vaker komt of op andere forums kijkt maar het zou je verbazen hoeveel mensen verschillende meningen die ze allemaal kunnen ventileren. Wat u nu doet is volgens mij een slachtofferschap aanmeten dat er helemaal niet is. Maar als het u lekker zit,vooral doen.

2Rapporteren

EenMening3

EenMening313 okt. 2023 - 10:56

Toen de Duitsers van de nazi's werden bevrijd, zagen ze dat ook niet direct als een bevrijding. Pas later zijn de meesten zich gaan realiseren dat ze beter af waren zonder de nazi's.

5 Reacties

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 11:30

Wat een stomme opmerking. Dit is geen bevrijdingsactie, en uw insinuatie dat de Gazanen vierkant achter Hamas staan slaat ook nergens op.

5Rapporteren

vdbemt

vdbemt13 okt. 2023 - 11:32

Er is een wezenlijk verschil. De meesten van die Duitsers konden het navertellen. Israël doet het dusdanig dat zij, die volgens jou bevrijd worden, ook het leven laten.

4Rapporteren

Mostafa

weereenmening

EenMening3

EenMening315 okt. 2023 - 20:49

De inwoners van Gaza zijn beter af als ze van de Hamas-terroristen zijn bevrijd.

0Rapporteren

PietVaak

PietVaak13 okt. 2023 - 10:50

''De VN is wel begonnen met de verhuizing van medewerkers om de humanitaire hulp te kunnen blijven verlenen.'' Dan kunnen ze waarschijnlijk wel in de auto stappen bij de Palestijnse Hamas die ongetwijfeld dezelfde richting uitgaat. Of dat dan uiteindelijk een goede keus is zal later blijken.

Peace ....

Peace ....13 okt. 2023 - 10:31

nauwkeuriger: Het Israëlische leger waarschuwt de inwoners van Gaza-stad dat ze moeten vluchten naar het zuiden van hun kleine woongebied. De waarschuwing wordt gezien als signaal dat het Israëlische leger op het punt staat het Palestijns grondgebied binnen te vallen. MITS de 100 gijzelaars niet per direct worden vrijgelaten.

5 Reacties

Rick Hofland

Rick Hofland13 okt. 2023 - 11:23

Dus Netanyahu en zijn trawanten gaan met hun leger huishouden in Gaza stad waarbij met zeker de burgers het slachtoffer worden. En Hamas weet dat en houdt om die reden die burgers gevangen in Gaza stad met de hoop dat er zo veel mogelijk leed valt onder die burgers. En Egypte houdt om voor mij onverklaarbare redenen de nooduitgang op slot. Man man man…. wat een droef toeters zijn de machthebbers in die regio, allemaal wat mij betreft.

3Rapporteren

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 11:31

Jij denkt echt dat als de gijzelaars vrijgelaten zouden worden, Israel niet meer aan zou vallen?

4Rapporteren

alweertelaat

De gewone nederlander

De gewone nederlander13 okt. 2023 - 13:24

@ Volrin[Jij denkt echt dat als de gijzelaars vrijgelaten zouden worden, Israel niet meer aan zou vallen?] Het is wel een goed begin. Volgende stap: uitleveren Hamas figuren en uitleveren wapens. Ik denk dat het voor Israël dan moeilijk te verkopen is om alsnog een oorlog te starten.

4Rapporteren

Rick Hofland

Rick Hofland13 okt. 2023 - 13:27

Volrin, wat wil je daarmee zeggen? Dat ze die gijzelaars maar gevangen moeten houden? Meen je dat echt? Vrouwen, jonge kinderen en bejaarden die als ontsnapte slaven gevangen genomen zijn en nu volgens jou een redelijk instrument zijn bij onderhandelingen?

3Rapporteren

Loreley

Loreley13 okt. 2023 - 10:28

Laten we hopen dat het lukt om de Palestijnen van Hamas te bevrijden.

6 Reacties

VeganHarrie

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 11:31

Jij denkt dat dat het doel is van deze aanstaande operatie?

2Rapporteren

vdbemt

vdbemt13 okt. 2023 - 11:35

Laten we vooral hopen dat die Palestijnen die daar wonen in leven blijven om dat mee te maken. Jij en ik weten dat dat op deze manier niet het geval is.

1Rapporteren

Loreley

Loreley13 okt. 2023 - 12:02

@VeganHarrie je weet ook dat niet alle Palestijnen pro Hamas zijn & dat ze daardoor hun leven niet zeker zijn? Hamas ≠ Palestijnen @Volrin In 1e instantie is het doel de onschuldige gijzelaars bevrijden. Maar als Israël gaat doen wat ze zeggen; de Hamas-organisatie uitroeien, zou het zomaar de uitkomst kunnen worden.

2Rapporteren

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 13:46

@Loreley "@Volrin In 1e instantie is het doel de onschuldige gijzelaars bevrijden. Maar als Israël gaat doen wat ze zeggen; de Hamas-organisatie uitroeien, zou het zomaar de uitkomst kunnen worden. " 1. Het eerste doel is Hamas vernietigen. 2. Een bijkomende uitkomst is wat anders dan het doel. Zeker wanneer de actie zoveel burgerslachtoffers maakt.

0Rapporteren

weereenmening

HollandseKaas

HollandseKaas13 okt. 2023 - 10:27

Wij nemen normaal gesproken vluchtelingen op. Wel raar dat Egypte, wat naast Gaza ligt, gewoon zegt, we sluiten de grens , het komt ons even niet zo goed uit, sorry. Is er geen drukmiddel vanuit de EU op Egypte? Blijkbaar hebben we die niet. Zegt veel ook over de EU als “macht” . Geen lijkt het zo.

3 Reacties

franka2

franka213 okt. 2023 - 11:28

Egypte heeft de haat van Hamas al eens gevoeld toen Hamas een huwelijk sloot met Isis in de Sinaï..Hamas heeft ze groot gemaakt tot dat ze er achter kwamen dat Isis in de Sinaï geen trek had om Israël aan te vallen. Waarom zou Egypte weer een veiligheidsrisico nemen door een miljoen Palestijnen op te nemen?

5Rapporteren

Schenkerdesvaderlands

Schenkerdesvaderlands13 okt. 2023 - 16:45

@ franka2 "Waarom zou Egypte weer een veiligheidsrisico nemen door een miljoen Palestijnen op te nemen?" Welk veiligheidsrisico? Als ik de commentaren mag geloven, is Hamas een uitermate redelijke bevrijdingsbeweging.

2Rapporteren

Olav Meijer

Olav Meijer14 okt. 2023 - 10:08

@ Schenker: [Als ik de commentaren mag geloven, is Hamas een uitermate redelijke bevrijdingsbeweging.] Dat soort commentaren kan je hier niet lezen. Je fantaseert er dus maar op los om te proberen je eigen rommelteksten wat inhoud te geven.

0Rapporteren

Hann63

Hann6313 okt. 2023 - 9:47

Opzouten die haviken in Israel en de bevolking van de Gaza strook moeten zo snel mogelijk Hamas aan de kant zetten. Beiden zitten een vredesproces in de weg.

4 Reacties

VeganHarrie

Hann63

Hann6313 okt. 2023 - 10:29

*Vegan Harrie, Ja, om daarna de PLO er uit te schoppen. Heel democratisch toch?

3Rapporteren

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 11:33

@VeganHarrie Dat zegt niks, dat was ook zo met de NSDAP.

0Rapporteren

Daslief

Daslief13 okt. 2023 - 12:06

'Hamas is toch 'democratisch' gekozen?' Die havikenregering van Netanyahu toch ook? Zonder aanhalingstekens. Dus wat is je punt VeganHarry? Dat alleen Palestijnen een vredesproces in de weg zitten?

1Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander13 okt. 2023 - 9:45

Misschien wordt het hoogtijd dat alle niet Hamas Palestijnen in opstand komen tegen Hamas. Dat zal een burgeroorlog worden. Maar ik lees overal dat de gewone bevolking niets van Hamas moet hebben en de dupe is. Lever Hamas massaal uit aan Israël. Dat zal goed zijn voor de onderhandelingspositie van de Palestijnen.

7 Reacties

VeganHarrie

Satya

Polarisario

Polarisario13 okt. 2023 - 11:20

@Gewone: Wat je hier zegt lees je inderdaad vaak en zou ook waar kunnen zijn. Toen een Israëlische woordvoerder daarnaar gevraagd werd antwoordde hij heel fel met de stelling dat de strijders en wapens en raketten van Hamas uit de gaarkeuken van de Palestijnen zelf kwamen. Ik vermoed dat ook wat deze man zei absoluut een grond van waarheid zal hebben. Dat maakt het ook zo vreselijk moeilijk om vanuit Israelisch standpunt de Palestijnen zelf niet als vijand te zien. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Palestijnen zelf. Die zien de gekozen leiders van Israel natuurlijk ook niet los van hun kiezers.

1Rapporteren

Geleen

Geleen13 okt. 2023 - 12:10

Uitspraken van een echte gewone Nederlander. Uiteraard zal jij als gewone Nederlander, in een vergelijkbare situatie, zonder pardon Hamasleden uitleveren. Wetende dat alleen al het uitkomen van slechts een voornemen tot uitleveren voldoende is om samen met jouw gezin afgeschoten te worden.

0Rapporteren

De gewone nederlander

De gewone nederlander13 okt. 2023 - 15:56

@ Geleen. Toen de Duitsers ons land bezette waren er best veel gewone Nederlanders in het verzet. Omdat Hamas voor een zeer flink deel bestaat uit Palestijnen zal het verzet van binnenuit moeten komen. De Palestijnen hebben het Hamas probleem zelf gecreëerd. Dan zul je het ook zelf moeten oplossen. Al zal Israël en de rest van de wereld zeker de helpende hand willen uitreiken.

1Rapporteren

Olav Meijer

Olav Meijer14 okt. 2023 - 10:02

@ Polisario: Die "Israëlische woordvoerder" was de president. Die nogal wild tekeer ging. Hij legitimeerde feitelijk massamoord op de Palestijnen.

0Rapporteren

Marinus C.

Marinus C.15 okt. 2023 - 7:18

@de gewone nederlander De omvang van het Nederlandse verzet tegen de Duitsers viel in de echte wereld best wel tegen en was trouwens voor een belangrijk deel een Linkse hobby. Het georganiseerde verzet vormde ongeveer +/-0,5 % van de bevolking. Collaboratie was een stuk populairder, berucht zijn de populariteit van d Waffen NS, de Politie en de NS. Adolf H. gaf ons bijvoorbeeld op een gegeven moment persoonlijk een pluimpje voor de efficiëntie waarmee de Joden e.d. gedeporteerd werden. En terecht, het percentage NL Joden dat de oorlog kon navertellen was in Nederland lager dan dat in Duitsland en beduidend lager dan dat in Oostenrijk en Italië. De meeste Nederlanders deden overigens gewoon niets, die zorgden voor zichzelf en hun familie en keken, waar nodig, weg. Anyway, de gewone Nederlander zou er goed aan doen de feel-good sprookjes van '40-'45 even te vergeten, en een keer met een open blik naar de historische feiten te kijken. Het zijn vooral ook veel harde waarheden, ook voor iemand als ik die daar al in zijn tienertijd een beetje te cynisch voor was. Heb er gvd zo ongeveer een identiteitscrisis door gehad Het zorgt er wel voor dat je anders naar Gaza kijkt, en geen onrealistische verwachtingen van ze hebt. De vergelijking tussen Bezet NL en Gaza gaat trouwens bijna volledig mank

0Rapporteren

JohnVKR

JohnVKR13 okt. 2023 - 9:45

De leugen van burgers als menselijk schild doet het natuurlijk altijd goed in de media. Alsof mensen die ook voor Hamas strijden in het overbevolkte Gaza in een afgesloten reservaat zouden kunnen wonen. Israëlische militairen hebben ook gewoon een gezin in Tel Aviv, Jeruzalem, Haifa of waar dan ook. Veel westerse media hollen nog steeds als een kudde schapen achter de Israëlische propagandamachine aan. Maar de kern is: er zijn de afgelopen dagen met steun van Mark Rutte alleen al 500 kinderen vermoord. Er is helemaal geen sprake van gerichte bombardementen op Hamas. Wie wel zo naïef is om deze propaganda te geloven, kan zich misschien afvragen hoe het komt dat de in Gaza wonende woordvoerders en leiders van Hamas via telefoon of camera nog geregeld hun verhaal komen doen. Het zijn de gewone burgers van Gaza die met steun van Rutte, Timmermans en de meeste andere politici worden afgeslacht. Ondertussen wordt de Israëlische oorlogsmisdaad alleen maar erger en erger. De twee ziekenhuizen in Gaza zouden moeten ontruimen en moven naar het zuiden van Gaza terwijl er 24 uur per dag nieuwe doden en gewonden worden binnengebracht. Iedereen weet dat dit onmogelijk is en daarom ook niet gaat gebeuren.

1 Reactie

Rutger Groot

Rutger Groot13 okt. 2023 - 11:24

Voeg anders even wat linkje to naar onafhankelijke media die berichtten over die moord op 500 kinderen... kan niet vanuit Gaza komen want daar bestaat geen vrije onafhankelijke pers, noch democratie noch vrijheid van meningsuiting.... Gek he dat de terroristische Hamas nog gewoon verslag kunnen doen: ze zitten immers in gebouwen en onder de grond in woonwijken in Gaza. En ondanks dat er weinig electriciteit is: ze hebben ook daar gewoon mobiele telefoons..

1Rapporteren

Henk82

Henk8213 okt. 2023 - 9:22

Toch correct om mensen van te voren luid en duidelijk te waarschuwen en op te roepen te vertrekken, alvorens met geüniformeerde soldaten binnen te trekken. Die kans hebben de onbewapende baby’s, kinderen, vrouwen en mannen in zuid Israël niet gekregen toen ze de kogel kregen.

4 Reacties

Satya

Volrin

Minoes&tuin

Minoes&tuin13 okt. 2023 - 15:45

En jij denkt dat de Palestijnen inclusief baby's vrouwen waaronder zwangere vrouwen en kinderen die afstand wel even kunnen lopen. Ook de mensen die in het ziekenhuis liggen op de intensive care en andere gewonden. Houd toch op, 1,1 miljoen mensen. En dat ook nog eend zonder eten en drinken in hun maag. Zonder verzorging medicijnen etc... De dokters hebben al gezegd dat ze bij de patiënten in het ziekenhuis blijven en nemen al afscheid van elkaar omdat ze denken het niet te overleven. Wat een barbaarsheid,

1Rapporteren

Olav Meijer

Olav Meijer14 okt. 2023 - 9:57

@ Henk82: Ja, "heel correct": 24 uur de tijd gegeven! Lees verder Minoes&tuin.

0Rapporteren

EenMening3

EenMening313 okt. 2023 - 9:15

Hamas heeft zich gedragen als een SS Einsatzgruppe. Dat kan niet getolereerd worden. Deze Einsatzgruppe moet daarom uitgeschakeld worden. De wereld telt een groot aantal islamitische Einsatzgruppen, die dood en verderf zaaien. Hezbollah, IS, Boka Haram, Al-Qaida en Al-Shabab zijn de meest bekende, maar er zijn er nog veel meer. Wereldwijde samenwerking is nodig om ze enigszins onder de duim te houden.

3 Reacties

moush1

Volrin

Volrin13 okt. 2023 - 11:36

Dasr heeft Israel in het verleden herhaaldelijk de reden en kans toegehad. Toch is het er nooit van gekomen, waarom zou dat nu anders zijn?

0Rapporteren

weereenmening

Sources


Article information

Author: Caroline Tanner

Last Updated: 1698318242

Views: 1040

Rating: 3.7 / 5 (68 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Caroline Tanner

Birthday: 1975-04-25

Address: 835 Anderson Lakes Suite 254, Williamhaven, IN 78145

Phone: +3896281024790864

Job: Taxi Driver

Hobby: Baking, Skydiving, Drone Flying, Magic Tricks, Video Editing, Aquarium Keeping, Origami

Introduction: My name is Caroline Tanner, I am a Adventurous, Open, unguarded, expert, accomplished, vibrant, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.